Un grup de manifestants davant de dos agents dels Mossos d'Esquadra al Parlament el 27 de gener de 2020

El sindicat de Mossos Fepol critica un documental de TV3 pel seu biaix parcial

La producció audiovisual 'Mossos, llums i ombres', segons els Mossos, suscita a l'equívoc; a un imaginari erroni

Dimarts passat, 4 de febrer, TV3  va emetre el documental 'Mossos, llums i ombres', una producció audiovisual que apostava per revisar la història del cos, els seus actes més icònics i el seu acompliment. No obstant això, Fepol, el sindicat majoritari de la policia catalana, extreu la seva pròpia exegesi. Segons el sindicat, els agents, especialment els de Brimo i ARRO, estan representats com un «problema» a ulls de la cadena, conduint a un imaginari equívoc. Fepol sosté que TV3 va eclipsar, intencionadament, la violència cap a la policia perpetrada pels radicals independentistes.

«És un documental de part. Les imatges no mostren l'extrema violència que es va produir. Es pot veure a gent caminant pacíficament cap a l'aeroport —el dia que es va publicar la sentència del Suprem  sobre el procés—, però no la brutalitat de després, però resulta que TV3 mostra mobilitzacions pacífiques i a continuació a mossos carregant, fins i tot tallen una seqüència d'una agent a la qual colpegen», denúncia Toni Castejón, portaveu de Fepol, en unes declaracions recollides per 'Crònica Global'.

Castejón assegura que els que opinen al documental no són objectius, sinó que es deixen portar per les seves conviccions. «David Fernández, exdiputat de la CUP, que va afirmar que 'Catalunya té un problema i es diu Brigada Mòvil', o l'advocat de l'associació Iridia, Andrés García Berrio, que sempre ha denunciat la nostra actuació. És respectable, però trobem a faltar veus més neutrals, com a mínim, que no siguin de part», relata el  portaveu sindical.

Fepol recorda la denúncia a Toni Soler

El sindicat policial denuncia, a més, el biaix i la inclinació a criticar, des de la televisió pública, l'acompliment del cos. En la mateixa línia, per a corroborar la seva percepció i donar solidesa a la hipòtesi generada, Fepol ha aprofitat la situació per a recordar que Toni Soler està denunciat pels «insults gravíssims» que van proferir els col·laboradors en el seu programa, 'Està Passant', als mossos, quan els va titllar de «putos gossos de merda [sic]». «El missatge subliminal sempre és que els efectius d'ordre públic són un problema i ens deixen com una banda que actua malament. És molt injust», conclou el portaveu.

També et pot interessar...