El Sindicat de Periodistes acusa la CCMA d'estar «en decadència»

L'entitat considera que és «corretja de transmissió d'unes poques forces polítiques»

Logotip de TV3 situat al sostre dels estudis de TVC a Sant Joan Despí
Els estudis de TV3 estan situats al municipi barceloní de Sant Joan Despí. | ACN

El Sindicat de Periodistes de Catalunya-Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC) ha exigit que es posi fi a la «ingerència política i governamental» a la CCMA, a qui acusa d'haver-se convertit en un «esperpent». Després de l'intent fallit de la presidenta en funcions de l'ens per destituir el director de Catalunya Ràdio, el sindicat creu que la situació actual evidencia la «decadència i la inoperativitat» del consell, a qui acusa de ser la «corretja de transmissió d'unes poques forces polítiques».

«Un Consell de Govern en descomposició»

«No deixa ja de ser una sorpresa que l'eterna Presidenta en funcions aconsegueixi fer notícia de la derrota en la votació per fer fora Saül Gordillo de la direcció de Catalunya Ràdio», apunten en un comunicat. Segons el sindicat, la crisi evidencia el «grau de descomposició» del consell de govern, «reduït a quatre persones amb el mandat caducat» i que no han estat substituïdes per la «incompetència, volguda o per deixadesa» dels grups parlamentaris en base als criteris d'independència i professionalitat previstos a la Llei de la CCMA.

Alhora, constaten la «sorpresa» perquè l'òrgan de direcció de la Corporació va encarregar-se d'elaborar el concurs públic per a l'elecció dels directors de TV3 i de Catalunya Ràdio sense que s'hagi avançat en les propostes per a un nou consell, que és el que entenen que hauria de preparar el concurs.

Una crida a renovar el Consell

Pel sindicat, es tracta de la «fase final» del consell de govern que, a més de «presidencialista i governamentalitzat», recorden que va voler aplicar un «ERO letal a les plantilles dels mitjans» i rebaixes salarials «fora de mida», a més «d'intentar privatitzar a favor del grup Godó la gestió i venda de la publicitat de la CCMA».

Davant d'això, l'SPC fa una crida als grups parlamentaris perquè, «al marge de les expectatives electorals, procedeixen a renovar el consell» abans que no es compleixi un any des de l'aprovació de la Llei. La norma que contempla un mandat de sis anys als consellers de la Corporació Catalana per fer la tria independent al mapa parlamentari de cada legislatura.


Comentaris

envia el comentari