YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

USTEC-STEs porta carbó a les portes d'Educació: «No es pot tornar a les aules»

El sindicat exigeix una rectificació perquè els substituts de docents vulnerables cobrin el període nadalenc

Taules i cadires en una classe buida d'una escola
USTEC-STEs porta carbó a les portes d'Educació: «No es pot tornar a les aules» | Pixabay

USTEC-STEs ha portat carbó a les portes del Departament d'Educació per la seva gestió de la pandèmia i ha assegurat que «no es pot tornar» a les aules en la situació actual. La portaveu del sindicat, Iolanda Segura, ha lamentat que la conselleria «no ha fet els deures» perquè no s'han fet PCR previs als professionals, no s'han reduït més les ràtios, no hi ha mascaretes FFP2 per a tots ni sistemes de ventilació adients. 

Ha instat la conselleria a «escoltar els experts» i optar per qualsevol mesura, com «esperar uns dies o començar de forma esglaonada», que garanteixin «tornar als centres de forma segura». Ha reclamat també una rectificació perquè els vulnerables no hagin de tornar a la feina i els seus substituts cobrin el període nadalenc.

Unes desenes de persones s'ha concentrat a les portes del Departament, on un 'reig mag' ha dipositat carbó al crit de 'Carbó pel Bargalló'. El sindicat ha volgut escenificar d'aquesta manera el seu rebuig a com s'ha gestionat la pandèmia als centres educatius i, especialment pel que fa al personal vulnerable i els substituts.

Asseguren que no es poden reobrir els centres sense prendre mesures

A tres dies de l'inici del segon trimestre, Segura ha afirmat que «no es pot començar el trimestre» sense que s'hagin pres un seguit de mesures que venen reclamant des d'USTEC-STEs des d'abans de l'inici de curs. 

Entre aquestes hi ha la realització de PCR abans del retorn i no un cop ja s'estigui als centres educatius. A més, s'ha preguntat com s'estarà a dins dels centres amb les finestres obertes en ple hivern. «No es pot reobrir els centres d'aquesta manera», ha manifestat. En aquest sentit, ha demanat a la conselleria que pensi «en criteris de salut i no per treure rèdit electoral». «Si s'ha de tornar a les escoles que sigui de forma segura», ha insistit.

En un sentit similar, Eduard Lozano, interí i delegat de CGT, ha afirmat que el Departament «hauria de garantir la seguretat abans de poder tornar», ja que ha considerat que «a dia d'avui no s'ha canviat res». Lozano ha criticat que hi ha «despropòsits que no s'han solucionat», com la manca de dispositius o el fet d'haver de ventilar les aules amb finestres obertes en ple hivern.

Reclamen que cobrin els substituts

D'altra banda, USTEC ha reiterat la seva crítica pel fet que el 21 de desembre es donés per finalitzat el permís per deure inexcusable al personal vulnerable que no tenia baixa mèdica i, per tant, es retirés el nomenament al personal que el substituïa. Segura ha alertat que aquestes persones vulnerables s'hauran de reincorporar dilluns «si no han aconseguit la baixa mèdica» i el substitut no haurà cobrat el període de vacances de Nadal. Una retribució que ha reivindicat que aquest personal «mereix perquè ha estat donant el seu esforç durant el trimestre i gràcies al qual s'han mantingut les escoles obertes».

Una de les afectades, Mar Roig, ha explicat que el 16 de setembre va rebre un nomenament que deia que acabaria el 30 de juny però el 31 de desembre, sense previ avís, va saber que havia estat donada de baixa el 21 de desembre. Roig ha lamentat la precarització i el tracte rebut i ha apuntat que s'havia organitzat tant a nivell laboral com personal per tenir aquesta substitució durant tot el curs.

A més, ha criticat que la persona a qui ella substituïa continua sent vulnerable i «no hi ha hagut millores als centres». Roig veu un únic objectiu en aquesta gestió: «Estalviar-se dos sous».


Comentaris

envia el comentari