YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El brot de la residència de Solsona afecta tres quartes parts dels usuaris

Paral·lelament, són 18 els professionals contagiats les últimes setmanes

Imatge d'arxiu d'un avi en una residència
El total de residents contagiats és de 63 | Europa Press

El brot a la residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona segueix a l'alça i ja afecta el 73% dels usuaris. Segons fonts del centre, en les darreres hores s'han detectat sis nous positius entre els usuaris, amb la qual cosa el total de residents contagiats ascendeix a 63.

Aquest divendres, 8 de gener, de forma conjunta amb Bombers de la Generalitat, s'estan reestructurant les zones i desinfectant les instal·lacions. En paral·lel s'ha fet un cribratge a tot el personal. De moment, són 18 els professionals contagiats les últimes setmanes, pel que s'ha reorganitzat el personal i incorporat de nous professionals.

Des del comitè de seguiment del brot estan estudiant l'oferiment del Gremi d'Hostaleria del Solsonès que els hi ha ofert places d'allotjament dels seus establiments associats en cas que facin falta llits per atendre els usuaris.

Salut prorroga la intervenció d'un geriàtric de Lleida

Paral·lelament, la conselleria de Salut ha acordat prorrogar almenys 15 dies més la intervenció de la residència geriàtrica Sant Hospital de Tremp (Lleida) i ha traspassat la seva gestió, fins ara en mans de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) a Sant Joan de Déu - Terres de Lleida.

Segons ha informat la conselleria aquest divendres en un comunicat, la pròrroga s'ha acordat per a millorar aspectes del seu funcionament, organització i gestió, «encara que el centre ja és verd des del dia 24 de desembre».

La conselleria va intervenir la residència geriàtrica, propietat de Fundació Sant Hospital de Tremp - Fundació Fiella, el 28 de novembre a causa de la situació generada pel brot de Covid-19 que va afectar la pràctica totalitat dels residents i gran part dels professionals i que va provocar la mort de 61 residents.

La Fiscalia de Lleida va obrir a finals de desembre diligències de recerca penal contra la direcció de la residència per presumptes delictes d'homicidi per imprudència per la mort els residents. Segons va fer públic aleshores la Fiscalia, els informes de l'administració reflectien «importants dèficits organitzatius que constitueixen indici de possibles delictes d'homicidi per imprudència i contra la seguretat en el treball».


Comentaris

envia el comentari