Els sindicats de mestres han ocupat el Departament d'Educació

Els mestres ocupen el Departament d'Educació i demanen el 'cap' del conseller Cambray

Els sindicats volen reunir-se amb el conseller i demanar la retirada del nou calendari | Desenes de delegats pugen fins a les dependències de González-Cambray i diuen que no marxaran fins a parlar amb ell

Els sindicats de mestres han esclatat aquest dijous. Després d'oposar-se frontalment a la proposta del departament d'Educació d'avançar uns dies l'inici del pròxim curs perquè considera que els docents no tindran prou temps per preparar-lo, avui han actuat.

Desenes de delegats dels principals sindicats de docents han ocupat aquest dijous al migdia les dependències del conseller d'Educació, Josep González-Cambray, a l'última planta del Departament.

Els docents exigeixen reunir-se amb Cambray per demanar-li la dimissió i la retirada del nou calendari escolar, que avança uns dies l'inici de curs i que va ser presentat la setmana passada sense haver estat dialogat al Consell Escolar.

Els delegats ja han avançat que no marxaran de l'edifici ni de la planta on treballa el conseller fins que aquest els rebi. Cambray ha visitat aquest dijous al matí una escola de Sarrià i a la 1 tenia previst reunir-se amb la Societat Catalana de Pediatria.

Cambray defensa el canvi del calendari

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha tornat a defensar el canvi en el calendari escolar i ha afirmat que si tot el que alguns critiquen són les formes, és perquè no hi ha més a criticar. «No escoltarem mai l'immobilisme», ha dit, al mateix temps que ha insistit que la modificació del calendari era una demanda històrica i que s'ha pres en benefici de l'alumnat.

Ha lamentat «la crítica per la crítica» i ha afirmat que ell és conseller «per prendre decisions» Cambray explicarà dilluns la decisió al Consell Escolar, com ha assegurat que ja tenia previst, i ha assegurat que es poden incorporar millores a la seva proposta, com ha defensat que s'ha fet sempre.

Cambray ha fet aquestes declaracions coincidint amb la protesta dels sindicats de l'educació, que han entrat a la seu de la Conselleria aquest dijous per expressar el seu rebuig a la mesura i al com s'ha pres.

El conseller ha explicat que hi ha informes previs del Consell Escolar on s'assegura que el període de vacances estival és massa llarg, així com d'altres informes d'experts en educació. Ha defensat que no s'afecta cap dret laboral dels mestres i que es garanteix la conciliació familiar «al 100%».

Ha afirmat també que, a petició pròpia, explicarà la proposta davant del Consell Escolar el proper dilluns. En aquest sentit, ha assegurat que s'incorporarà qualsevol proposta de millora que pugui sorgir del debat.

I és que ha asseverat que està i ha estat sempre a favor del diàleg però ha plantejat la impossibilitat que tothom estigui d'acord amb totes les mesures que es prenen. Cambray ha reiterat, que si hagués estat pels sindicats, les escoles no hagueren obert després del confinament.