Un positiu a la Guàrdia Urbana de Barcelona fa saltar les alarmes

Els sindicats denúncien la manca d'informació i protocols

Agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona
Un positiu a la Guàrdia Urbana de Barcelona ha fet saltar totes les alarmes | Cedida

Un positiu per coronavirus a la Guàrdia Urbana de Barcelona ha fet saltar de nou les alarmes. En ple auge de contagis i tota Catalunya en tensió pel que pot passar en els pròxims dies, la Central Sindical Independent i de Funcionaris denúncia una manca d'informació i de mesures després que un agent de la Unitat de Platges de Barcelona hagi donat positiu en una PCR.

En concret, l'agent en qüestió treballa a la comissaria del passeig Joan de Borbó 32, al barri de la Barceloneta, a Ciutat Vella, segons el CSIF. El guàrdia va donar positiu en una PCR el 2 d'agost al vespre i l'endemà es va desinfectar el local seguint el protocol, així i tot els implicats creuen que no és suficient.

Els sindicats denuncien la manca d'informació

Però no només s'ha vist afectada la Guàrdia Urbana, sinó que el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha recordat que en la comissaria en qüestió també hi treballen agents dels Mossos d'Esquadra, per això han denunciat mitjançant un escrit, adreçat al Sub-director General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral del Departament d’Interior, la manca d’informació que tenen els membres del cos.

Toni Castejón, el portaveu de SAP-FEPOL, també ha volgut exposar a Twitter la seva «indignació» per la falta d'informació als agents. Explica que es va informar «molt tard» als guàrdies i a més, «sense un protocol efectiu i real de reacció».

El portaveu detalla que tan bon punt es va saber que hi havia un positiu a la comissaria, cinc dels seus companys van decidir anar al metge per «iniciativa pròpia, explicant el cas», no per cap mena de gestió o protocol intern. A més, Castejón lamenta que de moment ja hi ha cinc agents de baixa, i creu que la xifra «augmentarà» molt.


Comentaris

envia el comentari