Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Singapur

Singapur, la nova ‘Holanda’ d’Àsia per la pujada del nivell del mar

El canvi climàtic afecta a tot el món, i com a conseqüència, l’increment del nivell del mar impactarà a Singapur, on necessiten construir defenses per a protegir la ciutat
Singapur
Singapur, la nova 'Holanda' d'Àsia | Pixabay

 

El canvi climàtic és un dels desafiaments més greus que s'enfronta la humanitat. El continent asiàtic ja està notant els seus efectes amb un temps que cada vegada és més càlid i amb tempestes més fortes. Però Singapur, a part d'això, també és especialment vulnerable a l'increment del nivell del mar.

D'aquesta manera, Singapur podria passar de ser la ‘Suïssa d'Àsia’ a l’‘Holanda d'Àsia’ per la greu amenaça de la pujada del nivell del mar. Els planificadors de la ciutat, anteriorment requerien que els edificis es construïssin, almenys, a tres metres sobre el nivell del mar, deixant un metre de precaució per a prevenir contra les inundacions després de la marea alta.

Però si el nivell del mar augmenta a causa de l'escalfament global, aquest metre de precaució podria ser insuficient quan les fortes pluges coincideixin amb la marea alta. És per això que el govern es planteja construir nous equipaments a quatre metres sobre el nivell del mar.

Mapa Singapur
Els guanys de Singapur enfront del mar (en vermell) | Twitter

 

La solució està a Holanda

Des del 1960, Singapur ha guanyat un 23% de terra al mar. Fins ara ho feien amb sorra importada, però no és suficient. De fet, segons els càlculs i les dades analitzades fins ara, Singapur es troba en una de les regions on el mar està pujant el doble que la mitjana. D'aquesta manera, la creixent preocupació de l'acceleració de la pujada del mar preveu que l'ús de la sorra sigui escàs per a remeiar el problema.

És per això que el primer ministre del país, Lee Hsien Loong, va dir que la idea de construir dics i drenar l'aigua  com ho fan als Països Baixos, per a així guanyar més terreny al mar amb la construcció de les esculleres, seria una bona solució. 

Dique en Holanda
Els dics com Holanda podrien ser la solució | Pixabay

 

D'aquesta manera, la solució passaria per aprendre de l'experiència d'Holanda i provar el procés a petita escala. Així i tot, ampliar la infraestructura de defensa a escala real podria costar-li al país, almenys, 72 milions de dòlars durant els pròxims 100 anys.

 

També et pot interessar...