Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Alguns dels diputats d'ERC al Congrés.

6 diputats d'ERC, entre els 10 «menys actius» del Congrés

Es troben entre els que menys iniciatives parlamentàries han registrat en el primer any de legislatura
Alguns dels diputats d'ERC al Congrés.
Alguns dels diputats d'ERC al Congrés. | Europa Press

Aquest mes de gener s'ha complert un any des que es va constituir el govern de Pedro Sánchez i, per tant, han passat els primers dotze mesos de control parlamentari habitual. A més, aquest és un mes tradicionalment inhàbil parlamentàriament perquè es troba entre períodes de sessions, és a dir, que l'activitat rutinària al Congrés, amb plens i comissions, s'estén durant l'any en dos blocs: de febrer a juny i de setembre a desembre. Fora d'aquests períodes, com per exemple al mes de gener, només se celebren sessions extraordinàries.

En qualsevol cas, és un moment per al balanç parcial de la feina feta pels 350 diputats del Congrés i aquest dilluns, 18 de gener, 'El Español' assenyala l'activitat parlamentària que s'ha dut a terme fins ara. Ho fa en base a les iniciatives parlamentàries, és a dir, les preguntes orals i escrites, les sol·licituds de compareixença i les interpel·lacions dutes a terme per cada diputat i que es pot consultar al web oficial de la cambra. Del recompte n'exclou els diputats del PSOE i Unides Podem, ja que formen part dels grups del govern i, per tant, és lògic que siguin més inactius en la tasca de fiscalitzar l'executiu, més pròpia dels grups a l'oposició.

Sis diputats d'ERC, entre els deu més «inactius» del Congrés

Atenent, doncs, exclusivament a les iniciatives parlamentàries, 'El Español' destaca en negatiu els noms de sis diputats dels tretze que té ERC al Congrés. Formen part de la llista dels 10 diputats que menys iniciatives parlamentàries han presentat en el que va de legislatura. Pilar Vallugera, diputada per Barcelona, és qui menys n'ha presentat —quatre iniciatives—; però també apareixen en aquest 'rànquing' el diputat per Girona Joan Margall; la diputada per Lleida, Inés Granollers; i els diputats per Tarragona, Jordi Salvador i Norma Pujol; a més de la portaveu adjunta de la formació al Congrés, Carolina Telechea.

Tots ells, sis noms d'ERC, es troben entre els que han registrat menys activitat parlamentària al Congrés en el que portem de legislatura, des que la cambra es va constituir el mes de desembre de 2019. Els acompanyen altres noms com el de l'únic diputat del Partit Regionalista de Cantàbria, José María Mazón, que és el diputat amb menys iniciatives presentades al Congrés (tres); Miguel Gutiérrez (C's), Ana Oramas (Coalició Canària) i Mertxe Aizpurua (EH Bildu).

D'aquesta manera, doncs, si es té en compte el barem de les iniciatives parlamentàries dels diputats al Congrés, gairebé la meitat de diputats del grup d'ERC formen part de la franja de representants menys activa de la Cambra Baixa.