Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Dues persones caminant pel carrer amb mascareta.

La dada a Espanya que aclareix el futur de la pandèmia: per primer cop en 5 mesos

Les dades de la pandèmia continuen baixant i els ciutadans ja veuen la llum al final del túnel

Ja fa més de 2 anys que el malson anomenat coronavirus va arribar a Espanya amb la intenció de quedar-se, i vaja si ho ha fet. La pandèmia ens ha obligat a canviar el nostre estil de vida sobtadament i les conseqüències que ha portat han fet que els ciutadans estiguin farts de viure així.

La malaltia ha generat milions de desgràcies arreu, fent que la població tremoli de por en infectar-se. Les màscares, les mesures d'higiene i seguretat i diverses restriccions en restauració i lleure han modificat la nostra rutina dràsticament.

Una noia amb una mascareta a l'aire lliure
El coronavirus podria tenir les hores comptades. | Pixabay 

No obstant això, després de molt de temps de patiment, el final de tot això podria arribar aviat. Només és una suposició, però les dades conviden a l'optimisme. Al cap i a la fi, l'última cosa que es perd és l'esperança.

Tot el nostre esforç està tenint recompensa

Les autoritats sanitàries han informat que les xifres de coronavirus estan descendint considerablement durant les darreres setmanes. La disminució de casos es produeix a tot Espanya, però Sanitat ha posat especial èmfasi a Catalunya.

El territori català ha presentat les millors dades respecte a la darrera anàlisi. Els ingressos hospitalaris continuen baixant cada cop més, passant de 1.921 a 1.812 en qüestió de 24 hores.

A més, el risc de rebrot passa dels 976 informats ahir als 915 avui. Cal destacar que continua sent una xifra molt alta, ja que el llindar de risc alt és de 100 punts.

Al seu torn, a través de les dades facilitades pel Departament de Salut, el territori català presenta un lleuger augment de la velocitat de propagació del virus. Tanmateix, tan sols ha pujat una centèsima, així que és una cosa del que no ens hem de preocupar en excés.

Ja es veu la llum al final del túnel

El Ministeri de Sanitat ha notificat aquest dilluns, 21 de gener, 30.615 nous contagis i 288 morts per coronavirus les últimes 24 hores. La incidència acumulada ha baixat a 65 punts i actualment se situa en 919,48 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies.

Una dona passejant per Madrid amb la mascareta posada.
Les xifres de coronavirus estan baixant a Espanya. | EP 

Des de l'inici de la pandèmia, hi ha hagut 10.809.222 positius i 97.998 morts al país. Les últimes estadístiques sobre la malaltia fan creure que aquest infern podria arribar al final aviat, o això sembla.

En canvi, aquest és el moment clau per no deixar anar l'accelerador i continuar sent més previnguts que mai. La bona evolució epidemiològica i la baixada de la sisena onada generada per Òmicron no significa que el coronavirus hagi acabat.

Persones amb mascareta caminant pel carrer
Malgrat les bones notícies, el coronavirus no ha acabat. | Europa Press 

Tal com assenyala l'Organització Mundial de la Salut, la pandèmia no s'ha acabat i el coronavirus és una malaltia que pot deixar seqüeles a la població espanyola. Així mateix, el risc que puguin aparèixer noves variants continua.

La vacunació a Espanya ha estat la clau

La vacuna contra el coronavirus podria haver estat la clau perquè dins del país es respiri optimisme. Espanya és un dels països que compta amb més vacunats a tot el món.

En total, 38.396.333 persones han rebut la pauta completa de vacunació, suposant un 91 % total de la població diana. Entre ells, 23.729.665 ciutadans ja s'han administrat la dosi de reforç, significant el 50,1 %. Amb tot, el 92,8 % de la població té almenys una dosi.