La neu i les temperatures baixes seran les protagonistes el proper Nadal.

El sobtat canvi de temps que arriba a Catalunya: alerta per neu a cotes baixes

Els meteoròlegs avisen de temperatures baixes, pluja i neu a tota Catalunya

Canvi de temps a Catalunya. Arriba el fred, la neu i la pluja després d'uns mesos amb temperatures per sobre del que toca per l'època de l'any actual. Els mapes del temps preveuen un fort canvi que podria deixar una bona quantitat de neu a Catalunya en cotes de tan sols 400 metres i, fins i tot, per sota.

Tot això no arribarà sol. Una forta baixada de les temperatures amb gelades importants per tot el territori l'acompanyarà aquestes nevades. El panorama meteorològic encara trigarà uns dies a arribar, però ja t'avisem que serà sobtat i brusc.

Temperatures hivernals i cotes de neu baixes

Les temperatures suaus i la falta de precipitacions tenen les hores comptades. Els mapes tèrmics anuncien un gir radical en la situació meteorològica a Catalunya que podria portar neu a cotes molt baixes i temperatures de rigorós hivern. Però, no de moment.

Imatge de la comparativa entre aquest dimecres i el dimarts vinent
Comparativa de temperatures entre aquest dimecres (esquerra) i el dimarts vinent (dreta) | Catalunya Diari

Aquest dijous i divendres farà sol amb algunes boires matineres que acabaran dissipant-se en la majoria del territori. Una major nuvolositat al Pirineu i al nord de la Costa Brava acabaran de perfilar un dia sense gaires complicacions. Pel que fa a les temperatures seran una mica més baixes.

Un cap de setmana on finalitzarà aquest 'estiuet'

Dissabte arribarà una forta pujada de les temperatures que farà que l'ambient sigui força suau. Excepcionalment, trobarem un ambient més fred a les planes i fondalades interiors on la boira tornarà a ser abundant, espessa i persistent. El diumenge al matí tot continuarà igual, però ràpidament augmentaran els núvols i començarà a nevar al Pirineu lleidatà.

En un primer moment ho farà per damunt dels 1.700 metres, però al vespre, la cota de neu baixarà fins als 1.000 metres, juntament amb les temperatures que iniciaran una forta baixada. A última hora del dia, no es descarta algun xàfec a la resta de comarques catalanes.

Alerta per l'onada de fred que arribarà la setmana vinent

Les alertes no arribaran fins dilluns. Una forta baixada de les temperatures serà notícia a Catalunya amb neu al Pirineu per damunt dels 1.000 metres. Els models meteorològics donen precipitacions a la resta del territori a partir de dilluns al vespre o dimarts al matí. Aquestes pluges vindran acompanyades d'un fred congelador i de neu per damunt dels 400 metres o, fins i tot, en cotes inferiors.

Així doncs, alerta al que podria passar entre dilluns a la tarda i dimarts de la setmana vinent perquè podríem tenir una brutal baixada de les temperatures amb nevades a gran part de Catalunya. Una bossa d'aire fred amb trenta graus negatius a 5.600 metres d'altura podria fer tremolar fins i tot als més calorosos.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp