Imatge d'una persona dipositant un vot en una urna electoral

Les sol·licituds de vot per correu es disparen i ja superen les del 2017

Més de 84.000 catalans ja han demanat aquesta modalitat de vot, quan falten 10 dies perquè s'acabi el termini per sol·licitar-lo

Quan falten 10 dies per tancar el termini per demanar el vot per correu el pròxim 5 de febrer, les sol·licituds presentades per residents a l’Estat espanyol fins ara arriben a les 84.001. Per tant, ja se superen el total de 78.876 que es van acceptar a les últimes eleccions del Parlament, celebrades l'any 2017. Com a dada destacada, els darrers dos dies, entre el 25 i el 26 de gener, s’han registrat 27.000 sol·licituds de vot per correu. De les 84.000 persones que ho han demanat per al 14-F, 32.755 ho han fet de manera telemàtica, una xifra que representa gairebé el 40% del total.

Les eleccions del 14 de febrer són les primeres en què es podrà votar sense sortir de casa, fent la sol·licitud de manera telemàtica mitjançant un certificat digital reconegut i sense necessitat d’anar a una oficina de Correus. A més, la ciutadania tindrà la possibilitat d’entregar el vot directament al treballador o treballadora de Correus que li lliuri la documentació electoral al domicili. La resta de sol·licituds (51.246) s’han fet de manera presencial a les oficines de Correus.

El Govern demana als ciutadans que optin per votar per correu

Davant la complicada situació epidemiològica que està vivint Catalunya, el Govern recomana sol·licitar aquesta modalitat de vot. En aquest sentit, l'Executiu català assegura que es tracta d’un mecanisme que permetrà reduir la presencialitat als locals electorals el 14-F i farà possible exercir el dret a vot sense sortir de casa.

Cal recordar que el termini per sol·licitar el vot per correu segueix obert fins al 5 de febrer, en els horaris habituals de les oficines de Correus i com a màxim fins a les 14 hores, tant en l’opció telemàtica com presencial.