Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Juanito del bar 'Pinotxo' de Barcelona

Sorpresa per la decisió que han pres amb l'històric bar 'Pinotxo' de Barcelona

El local porta 75 anys servint gastronomia catalana

L'històric bar 'Pinotxo' porta servint cuina catalana a tots els seus clients des de fa 75 anys  i ja té una plaça VIP dins el Mercat de la Boqueria. 

Una barra de bar amb molta història

El local va néixer com un petit quiosc on la mare de l'antic propietari, Joan o Juanito Bayén, servia plats senzills. A mesura que passaven els anys, cada cop el bar oferia més plats i la seva clientela va anar en augment, fent-lo així un dels locals mítics de la capital catalana.

Pel bar 'Pinotxo' hi han passat molts turistes i fins i tot grans xefs com ara Ferran Adrià i Alberto Chicote, que van quedar completament satisfets amb el menjar i l'amabilitat dels treballadors. 

Joan Bayén es va haver de jubilar als  89 anys per motius de salut i el bar va passar en mans del seu nebot  Jordi Asín Bayén per continuar amb el negoci familiar.

Imatge de tot l'equip del Bar Pinotxo
Torna el mític local de Barcelona. | Bar Pinotxo

El bar 'Pinotxo' abandona el Mercat de la Boqueria

Ara el bar 'Pinotxo' tornarà a obrir les seves portes al setembre al Mercat de Sant Antoni.  El bar estarà ubicat a la cantonada dels carrers de Tamarit amb Comte d'Urgell i aviat s'iniciaran les obres per condicionar-ho.

La seva marxa de la Boqueria va ser perquè aquell mercat li «feia mal», segons l'actual propietari, i un dia per casualitat va veure que al Mercat de Sant Antoni hi havia un local buit.

«Serà tornar als orígens», ha explicat Jordi Asín que veu el trasllat com una forma de retornar a l'autenticitat del mercat i lluny d'un punt càlid pels turistes.

El nom de 'Pinotxo' a judici

Abans que el bar 'Pinotxo' passés a les mans de Jordi Asín, el seu oncle el va traspassar de forma unilateral als responsables del Bar Central i això va provocar que el seu nebot prengués decisions legals i li retires el nom de 'Pinotxo' al local de la Boqueria.

El nou establiment, però, recupera el seu nom original i amb ell tota l'essència del bar 'Pinotxo' que durant tants anys s'ha convertit en un punt de trobada per amics i familiars.  «El nom, mentre no es demostri el contrari, és nostre», assegura Jordi Asín.