ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

SOREA renova la seva col·laboració amb les Colles Castelleres de Catalunya

La companyia ha renovat, per quart any consecutiu, el seu compromís amb el món casteller

Esther Madrona, Sergi Font, Emili Giralt i Marcel Serra, de la companyia SOREA, renovació del conveni de col·laboració amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya
Aquest és el quart any consecutiu que es renova aquest conveni de col·laboració | SOREA

SOREA, companyia gestora del cicle integral de l’aigua, ha signat aquest dimecres la renovació del conveni de col·laboració amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. L’acte de signatura ha tingut lloc aquest dimecres a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès, i és el quart any consecutiu que la companyia renova amb la Coordinadora.

El conveni té com a objectiu que el món casteller tingui coberts els seus riscs. Concretament, SOREA contribueix a afrontar la despesa de les assegurances per a les colles i els seus castellers i castelleres. El conveni també converteix SOREA en Patrocinador Oficial, des de l’any 2017, de la Coordinadora de Colles Castelleres i el món que representa.

Una situació complicada pel món casteller

L’activitat de les colles castelleres s’ha vist interrompuda per la situació derivada per la pandèmia. Les necessàries mesures de distanciament social per evitar els contagis impossibiliten una activitat on el contacte físic és vital. El conseller delegat de SOREA, Emili Giralt, ha assenyalat que «està sent un any complicat per a la cultura, difícil per a tothom, també per a les empreses».

Sergi Font, Esther Madrona i Emili Giralt, durant la roda de premsa oferida després de la renovació del conveni de col·laboració amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.
El conseller delegat de SOREA, Emili Giralt, afirma que està sent «un any complicat per la cultura» | SOREA

Així mateix ha destacat el compromís de SOREA amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i, per això, «malgrat que la situació epidèmica no permet l’activitat castellera, la companyia torna a estar, un any més, al costat del món casteller i li dóna suport per tal que pugui fer front a la seva recuperació quan es donin les condicions per reprendre la seva activitat».

Una dècada des de la declaració dels Castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

El president de la Coordinadora, Sergi Font, ha recordat que enguany se celebra el 10è aniversari de la declaració dels Castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO i ha animat a les colles a seguir treballant la cohesió social amb creativitat. Finalment, ha agraït a SOREA que segueixi apostant pels castells i el que aquests suposen, i ha animat empreses i institucions a seguir donant suport al món casteller.

Sergi Font i Emili Giralt, després de la signatura del conveni de col·laboració amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya
El conseller delegat de SOREA, Emili Giralt, i el president de la Coordinadora, Sergi Font, després de signar el conveni | SOREA

Sergi Font també ha assenyalat que aquest ha estat un any especial, en el qual no s'han pogut fer assajos i actuacions. Durant aquest període, però, les colles no s’han aturat, sinó que han continuat dinamitzant activitats i accions diverses perquè el món casteller és un espai de cohesió social.


Comentaris

envia el comentari