Surrealista sorpresa d'un català en anar a votar per correu: «Algú havia votat per mi»

El personal de Correus va assegurar que algú havia votat per ell durant la tarda anterior

El centre logístic de Correus al polígon El Segre de Lleida
Surrealista sorpresa d'un català en anar a votar per correu: «Algú havia votat per mi» | Cedida

Surrealista història la que ens arriba de Barcelona, on un home que pretenia votar per correu s'ha endut una desagradable sorpresa en descobrir que algú ja havia votat per ell durant la tarda anterior. 

No el deixaven votar perquè ja s'havia fet el dia anterior

Els fets han estat explicats a 'El món de RAC1', concretament a la secció d''El contenidor'. El Francesc Saez és un veí de la ciutat comtal que el divendres, dia 5 de febrer, es va dirigir a una sucursal de Correus amb l'objectiu d'entregar el seu vot. 

El que no esperava el Francesc era que, en arribar a les oficines, «em van dir que no podien fer-ho perquè ja s'havia fet el dia anterior». Una afirmació que va deixar bocabadat a l'home, el qual assegura que «els vaig explicar que això era impossible» i que «acabava d'obrir el sobre que envia l'oficina del cens electoral feia una hora».

Així doncs, tal com ha explicat el barceloní, «algú o alguna cosa havia votat per mi». 

El resguard tenia les seves dades, però no estava firmat

Però, lògicament, el Francesc no pensava quedar-se de braços plegats. Així que, després d'insistir als treballadors de Correus, afirma que «l’operari va segellar el sobre amb el vot legítim i va imprimir un comprovant de l’enviament fraudulent del dia anterior».

El més sorprenent, però, és que ningú havia firmat aquest document. Així les coses, tal com explica l'afectat, en el resguard hi apareixen escrites les seves dades electorals, però «a l'apartat de la signatura algú havia escrit a mà 'Sin firma'».

Per tot això, el Francesc va prendre la determinació de presentar una denúncia davant la Junta Electoral de Barcelona, així com una reclamació a l'empresa de Correus, i ara resta a l'espera que investiguin què ha passat i li donin una explicació davant aquesta història tan sorprenent. 

284.706 sol·licituds per votar per correu

Sens dubte, aquestes eleccions han marcat un abans i un després pel que fa als vots per correu. I és que 284.706 persones han sol·licitat aquesta modalitat de vot, una xifra que suposa un 350% més que en les eleccions del 2017. Aquest mateix dijous es feia públic que 265.647 persones de les quals havien sol·licitat votar per correu ja havien exercit el seu dret. A més, pel que fa al vot exterior, s'han registrat un total de 15.852 sol·licituds.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari