Muntatge de bombones de butà en fila i bitllets d'euro

Sorpresa pel preu de la bombona de butà aquesta setmana: quant hi pagaràs ara

El nou preu de la bombona sorprèn per la seva tendència a la baixa

La pujada de la inflació i l'encariment dels béns de primera necessitat han provocat que un dels temes de què més s'ha parlat els últims mesos hagi estat el butà. En concret, del seu preu.

Tot i que és un tema que es toca, sobretot, a l'hivern, també cal tenir en compte què passarà amb el preu de la bombona de butà durant aquest estiu. Per aquest mes de juliol, ja tenim les primeres dades.

Aquest últim hivern serà recordat per moltes famílies com un dels més durs. De fet, han estat milions les llars que s'han hagut d'ajustar el cinturó en vista de com les despeses s'han multiplicat. Això, però, pot estar a punt de deixar-nos descansar.

Aquest és el nou preu de la bombona de butà

Aquesta mateixa setmana, el preu de la bombona de butà ha baixat un 4,9%, situant-se en els 15,96 euros. Aquest és el preu més baix que s'ha registrat durant aquest 2023. Així ho reflecteix la darrera resolució publicada al Butlletí Oficial de l'Estat.

Muntatge de bombones de butà en una vorera amb una fletxa vermella ascendent
El preu de les bombones de butà ha baixat un 4,9% | Getty Images Signature

En aquest sentit, el PVP màxim de la bombona ha baixat 0,83 euros fins a situar-se a 15,96 euros. Aquesta xifra s'ha de comparar amb l'últim preu publicat, que data del 21 de març passat i que se situava en 16,79 euros. Això sí, el preu tornarà a canviar.

 

Quan coneixerem el nou preu

El pròxim dimarts 18 de juliol serà la data en què coneixerem el nou preu de la bombona de butà. Serà el tercer del mes, tal com queda establert pel govern espanyol.

El PVP màxim dels gasos liquats del petroli (GLP) en envasos que vagin dels 8 als 20 kg (com és el cas de la bombona tradicional), s'ha de revisar bimestralment el tercer dimarts del mes. Així ho indica la resolució de la Direcció General de Política Energètica i Mines i això és el que fa que el preu actual pugui variar els pròxims dies una vegada més.

Serà la tercera revisió del 2023

Aquesta serà la tercera revisió que es dugui a terme aquest any. El cost ha anat marcant una tendència a la baixa, com hem pogut comprovar. Així mateix, segons l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), el preu continuarà baixant.

Des de l'organisme anticipen que el nou preu es podria situar en 15,17 euros. Com apunten: «És molt previsible que, a la pròxima revisió, el juliol del 2023, el preu de la bombona quedi en 15,17 euros».

Un munt de bombones de gas de color taronja amuntegades al carrer
L'OCU preveu que el nou preu podria ser de 15,17 euros | Getty Images

A més, afegeixen: «Tenint en compte que el superàvit de tarifa s'ha engreixat notablement després d'aquesta revisió, ja que ha passat de 0,96 euros per bombona a 1,76 euros, ha donat molt de marge per a futurs descensos del preu del butà».

Què cal tenir en compte sobre el nou preu

Com dèiem, el preu de la bombona de butà va variant amb el pas dels mesos, com ja hem pogut comprovar durant tot aquest 2023, any en què el tema ha estat molt present a milions de llars espanyoles.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

En aquest sentit, encara que les baixes de preu són sempre ben rebudes i ja s'ha convertit en una de les millors notícies de la setmana, també cal tenir en compte algun apunt.

En concret, cal destacar que la notícia no és tan optimista com sembla. Aquestes baixades se solen produir, de manera general, al llarg de l'estiu, època en què l'ús de la bombona de butà baixa. Caldrà veure com es presenta el preu per a l'hivern.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!