Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diverses persones passejant pel centre comercial La Maquinista el 21 de desembre de 2020

Les 7 excepcions que ens permetran sortir de la ciutat amb el nou confinament

Podrem sortir de la nostra ciutat o poble per anar a treballar, visitar el metge o per cuidar algú

Diverses persones passejant pel centre comercial La Maquinista el 21 de desembre de 2020
Les noves restriccions entraran en vigor a Catalunya a partir del 7 de gener   | ACN

El nou confinament ja és aquí. El Govern de la Generalitat ha decretat avui unes noves mesures que avoquen Catalunya cap a una situació molt similar a la viscuda durant els mesos de març i novembre de 2020. Amb limitació de l'oci i amb gimnasos tancats, el context social es capgira de ple i, sobretot durant els caps de setmana, les grans capitals del país se’n ressentiran d’allò més.

A la palestra, però, s’hi exposen ara una sèrie d’excepcions per les quals es permetrà sortir de les grans ciutats els caps de setmana. Això sí, evitant les llargues cues a les carreteres durant les operacions sortida.

Les exepcions, una a una: 

1. Per anar a treballar

Si l’empresa ens autoritza a treballar al mateix lloc de treball i ens toca torn de cap de setmana. Amb l’autorització pertinent es podrà sortir de la ciutat per a acudir-hi.

2. Per anar al metge

Les visites mèdiques es mantenen també com una de les grans excepcions d’aquest segon confinament. Si el nostre centre sanitari es troba en un altre municipi podrem sortir sense problema.

3. Per estudiar

També podrem sortir de la nostra ciutat si tenim lluny el nostre centre d’estudis, i aquest no imparteix classes on-line.

4. Si volem manifestar-nos

El Govern manté el dret a manifestació. Per tant, si volem acudir a alguna protesta ciutadana es podrà fer com s’ha fet fins ara.

5. Per fer esport

Es permet anar fins el municipi fronterer amb la nostra ciutat si estem fent esport. Això sí, la pràctica esportiva haurà de ser individual, tal com assegura el Govern.

6. Si hem de cuidar algú

També podrem sortir si hem de cuidar algú del nostre entorn i que no visqui a la nostra ciutat. S’haurà d’acreditar però que anem a cuidar una persona depenent.

7. Per anar a comprar

Si som d'un poble petit, se'ns permetrà sortir del nostre municipi per anar a fer la compra en un supermercat. 

Un confinament 3.0: sense horitzó

El Procicat ha aprovat aquest dilluns el confinament municipal durant 10 dies a partir del 7 de gener, així com el tancament del comerç no essencial els caps de setmana. A més, tancaran tots els dies els centres comercials, les botigues de més de 400 m2 i els gimnasos. Només es permetran les activitats esportives a l'aire lliure. El lleure queda suspès, així com la majoria de les extraescolars. Només es podran realitzar les que mantinguin el mateix grup de convivència de l'escola i es facin al propi centre. La restauració i la cultura, en canvi, no sumen noves restriccions. El retorn escolar es manté en el dia 11 de gener. «Seran 10 dies per aturar el país amb una nova aturada social», ha resumit la consellera de Salut, Alba Vergés.

En el cas els equipaments esportius, les piscines seran una excepció i, per tant, s'hi permetrà l'activitat. La resta d'equipaments que no siguin a l'aire lliure, com els pavellons poliesportius i els gimnasos, estaran tancats.

Segons ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, s'ha optat pel confinament perimetral de municipi perquè és «més fàcil» controlar la sortida o l'entrada d'un municipi que d'una comarca i a més es compta amb les policies locals per fer-ho.