Les 7 excepcions que ens permetran sortir de la ciutat durant el cap de setmana

Podrem sortir de la nostra ciutat o poble per anar a treballar, visitar al metge o per cuidar algú

Diverses persones amb mascareta creuen un carrer de Barcelona
Exepcionalment es podrà sortir de les ciutats de Catalunya durant el confinament del cap de setmana | Europa Press

El nou confinament ja és aquí. El Govern de la Generalitat ha decretat avui unes noves mesures que avoquen Catalunya cap a una situació molt similar a la que es va viure el passat mes de març. Sense oci i amb gimnasos tancats, el context social es capgira de ple i, sobretot durant els caps de setmana, les grans capitals del país se’n ressentiran d’allò més.

A la palestra, però, s’hi exposen ara una sèrie d’excepcions per les quals es permetrà sortir de les grans ciutats els caps de setmana. Això sí, evitant les llargues cues a les carreteres durant les operacions sortida.

Les exepcions, una a una: 

1. Per anar a treballar

Si l’empresa ens autoritza a treballar al mateix lloc de treball i ens toca torn de cap de setmana. Amb l’autorització pertinent es podrà sortir de la ciutat per a acudir-hi.

2. Per anar al metge

Les visites mèdiques es mantenen també com una de les grans excepcions d’aquest segon confinament. Si el nostre centre sanitari es troba en un altre municipi podrem sortir sense problema.

3. Per estudiar

També podrem sortir de la nostra ciutat si tenim lluny el nostre centre d’estudis, i aquest no imparteix classes on-line.

4. Si volem manifestar-nos

El Govern manté el dret a manifestació. Per tant, si volem acudir a alguna protesta ciutadana es podrà fer com s’ha fet fins ara.

5. Per fer esport

Es permet anar fins el municipi fronterer amb la nostra ciutat si estem fent esport. Això sí, la pràctica esportiva haurà de ser individual, tal com assegura el Govern.

6. Al cementiri si hi anem per Tots Sants

El dissabte i diumenge podrem acudir sense cap mena de problema al cementiri per la diada de Tots Sants. Això sí, el cementiri haurà d’estar a la mateixa comarca on vivim.

7. Si hem de cuidar algú

També podrem sortir si hem de cuidar algú del nostre entorn i que no visqui a la nostra ciutat. S’haurà d’acreditar però que anem a cuidar una persona depenent.

Un confinament 2.0: sense horitzó

El Govern ha aprovat aplicar a partir d'aquesta nit el confinament perimetral de Catalunya i també un de municipal els caps de setmana. A més, també ha confirmat el tancament de centres comercials, les activitats extraescolars (incloent l'esport) i les arts escèniques i musicals. A més, es manté el tancament de la restauració. El Govern demana seguir impulsant el teletreball i demana reduir l'assistència presencial i optar per l'ensenyament a distància a batxillerat i Formació Professional. 

El confinament municipal s'aplicarà des de les 6 hores de divendres fins a les 6 hores de dilluns. Es permetran els desplaçaments dintre de la mateixa comarca si es per anar al cementiri el 31 d'octubre i l'1 de novembre. També es permetran per fer esport en municipis propers. El Govern recomana quedar-se a casa el màxim possible, i demana també una estratègia de desplaçaments basada en la bombolla de convivència o l'ampliada.


Comentaris

envia el comentari