El metge granadí Jesús Candel ha anunciat una recaiguda del càncer

Spiriman dona la pitjor notícia sobre el seu càncer: «Tres vegades més»

El doctor Jesús Candel anuncia que el tumor que té al pulmó ha crescut

Spiriman ha anunciat la pitjor notícia que podia donar sobre el càncer contra el qual lluita des de fa més d'un any. Jesús Candel, més conegut com a Spiriman, va anunciar l'agost del 2020 que li havien diagnosticat un càncer de pulmó. Segons assenyalava llavors, es tractava d'«un càncer molt agressiu i que està estès per diferents parts» del seu cos.

El metge granadí Jesús Candel ha anunciat una recaiguda del càncer
El metge granadí Jesús Candel es va donar a conèixer per les seves crítiques contra el sistema de salut d'Andalusia. | Twitter

Tot i això, Jesús Candel no es va mostrar pessimista. «Ara em toca lluitar per mi», apuntava el doctor. Ara, després de les darreres proves diagnòstiques, Jesús Candel ha confirmat que l'estat del tumor ha empitjorat.

Spiriman i l'evolució de la seva malaltia

El càncer que pateix Spiriman ha passat per diferents alts i baixos. Fa uns quants mesos, Jesús Candel donava la millor de les notícies als seus seguidors: el càncer havia desaparegut. «El càncer ha desaparegut del meu cos. Les metàstasis del meu cos, de tots els ossos, aquelles vèrtebres que tenien lesions lítiques tremendes, que fins i tot penetraven al canal de la medul·la, han desaparegut», anunciava Spiriman.

Tot i això, al novembre tornaven les males notícies sobre la seva malaltia. El metge va anunciar a través del seu compte d'Instagram que el càncer havia tornat amb més força que mai. A més, se li estava estenent per tot el cos de manera imparable.

«Em va atacar durament amb múltiples metàstasis per tot el meu cos, a les quals vaig anar vencent a poc a poc. Ara ha tornat amb força i es torna a estendre», es podia llegir al seu post.

El càncer ha crescut gairebé tres vegades més en quatre mesos

Malauradament, les males notícies sobre la seva malaltia no van acabar al novembre. Spiriman ha tornat a fer servir les seves xarxes socials per actualitzar en quin estat es troba el seu càncer i ha anunciat la pitjor de les notícies. En una publicació d'Instagram, on apareix entrenant-se en un gimnàs, ha anunciat que el càncer ha crescut durant els darrers mesos.

«Els resultats del TAC després de rebre unes quantes sessions de químio, no evidencien res de bo», començava escrivint el popular doctor. «El tumor del pulmó ha crescut gairebé tres vegades aquests quatre mesos», afegia. Trista notícia que ha commocionat el més de mig milió de seguidors que té a Instagram.

Jesús Candel ha rebut la notícia com un gerro d'aigua freda, ja que ell mateix confessava a la mateixa publicació que «la vida amb aquesta malaltia, quan apareix de forma tan agressiva, és dura».

Tot i que és la pitjor notícia que podia donar, el doctor continua mostrant-se més positiu que mai. «Clínicament em trobo de molt bé i aquest matí he fet el meu entrenament rutinari», apuntava el metge.

Spiriman, un exemple d'actitud

Jesús Candel és un exemple clar de lluita i actitud davant la malaltia que li ha tocat viure. Encara que alguna vegada parlant de la seva malaltia va admetre que ell també tenia les seves pors, eliminar-les és el primer pas per tenir una vida plena i satisfactòria.

Ell mateix va escriure ahir que «així és el càncer, és així la vida», apuntant que segueix confiant en la medicina i els seus avenços. A la mateixa publicació també assenyala que el seu futur és incert. Ara toca esperar per veure quins seran els següents passos que facin els metges per intentar acabar amb la malaltia d'una vegada per totes.

«A les meves mans només està menjar bé i mantenir-me fort mentalment i físicament, que no és poc», apuntava Spiriman.

Spiriman, un metge granadí molt estimat

Spiriman es va convertir en un fenomen de masses per la seva lluita contra la mala gestió i les retallades a la sanitat andalusa. El doctor va donar veu i va liderar protestes per millorar la sanitat pública d'Andalusia. Jesús Candel va ser tan acèrrim a la lluita que va arribar a ser inhabilitat durant un mes pel Col·legi de Metges de Granada, ja que va insultar personal sanitari a través de les seves xarxes socials.

En aquest sentit, és un personatge públic molt estimat i aquesta notícia entristeix milers de persones que segueixen de prop la seva lluita.