'Spiriman' ha anunciat a les xarxes socials una noticia preocupant sobre el seu estat de salut

Esfereïdor anunci de «Spiriman», el metge amb càncer: «Aprofito ara»

«Spiriman» preveu una químio molt forta durant les pròximes setmanes

Fa un parell de setmanes, «Spiriman» va anunciar que tornava a estar malalt. En aquesta ocasió, el càncer el copejava amb més força.

El popular metge granadí, conegut pels seus vídeos a les xarxes socials, va voler informar els seus seguidors de la seva evolució. Té previst iniciar un nou tractament durant les setmanes vinents.

Aquest cop, va utilitzar com a plataforma Youtube. «Abans d'entrar en període de baix consum, perquè aquesta setmana em comencen a donar una químio forta», va voler aclarir un assumpte als seguidors.

Jesús Candel, més conegut com a «Spiriman», va realitzar un vídeo on diu «ara que tinc pèl, que estic més grassonet i millor físicament». El que busca és abordar «una cosa que em preocupava».

Explica que durant aquests 15 anys que ha estat treballant com a metge, ha intentat ensenyar al pacient l'eina per afrontar qualsevol malaltia. «Aquesta eina s'anomena responsabilitzar-se de la nostra salut», sosté el polèmic facultatiu.

Va fer referència a totes les polèmiques que li han esquitxat en els darrers temps. Sobretot arran de fer-se conegut en l'àmbit estatal. «Soc una persona que dic les coses com les sento i malauradament hi ha molta gent que s'ho pren malament», afegeix.

Molts dels seus missatges no són ben rebuts perquè «no tenen els coneixements necessaris per entendre el que dic. Crec que és així».

El metge granadí Jesús Candel ha anunciat una recaiguda del càncer
El metge granadí Jesús Candel ha anunciat una recaiguda del càncer. | Twitter

Això explica, segons el seu punt de vista, que molta gent es molesti i pensi que les seves paraules van amb «intenció de ferir els altres. La ignorància és molt atrevida», lamenta.

Durant alguns moments del vídeo es veu «Spiriman» tossir. Cosa que atribueix al «punyeter càncer». Es mostra molt crític amb la gent que opina de manera diferent.

«Les persones confonen responsabilitat amb culpabilitat. Hi ha gent que creu que responsabilitzar-se portarà a culpabilitzar-se. Moltes de les coses que fem nosaltres ens poden emmalaltir», assegura.

De fet, es posa com a exemple: «A mi em va portar a no saber gestionar l'estrès». El metge andalús va continuar fent la seva reflexió sobre la sanitat i el valor que se li concedeix en aquest àmbit.

«Responsabilitzar-se de la nostra salut és creure en la capacitat que tenen les nostres cèl·lules de fer coses tremendament meravelloses. Hi ha molta gent a la medicina que es creu Déu i que són ells els que poden curar la gent». Tot i això, «Spiriman» creu que «estan molt equivocats».

 

El seu discurs sembla una mica enrevessat, però tenia com a propòsit arribar a un punt concret. Ressalta que «els avenços científics i la medicina comporten molts efectes secundaris que al final afronten les nostres cèl·lules».

Creu que «elles són magues, però si no creiem en elles i en nosaltres mateixos, no podrem treure aquesta força que tenen». La clau de tot això passa per «connectar-hi, creient en nosaltres mateixos i amb la prevenció».

El metge granadí Jesús Candel ha anunciat una recaiguda del càncer
«Spiriman», en una concentració. | Twitter

«Spiriman» comparteix una reflexió amb els seus seguidors

«Spiriman» recorda que la millor medicina contra qualsevol malaltia és «prevenir». Sempre polèmic i disposat a donar guerra, l'andalús també comparteix amb els seus seguidors una reflexió profunda.

«Tot el que faig, ho faig per compartir. Mai pretenc ferir ningú», afegeix. Entén que pensar «diferent és no voler ferir els altres ni ser polèmic, és ser autèntic».

Es va donar a conèixer per les protestes que va encapçalar a Andalusia per la retallada a la sanitat pública i, ara, els seus missatges tampoc passen desapercebuts. Sobretot després de tornar a emmalaltir, on va assegurar que només es podien curar els que volien.

Fa uns mesos «Spiriman» havia anunciat que estava totalment recuperat, però va recaure. Ha assenyalat que l'«estrès crònic va ser la causa que aparegués» aquesta malaltia.