Desesperació i suïcidis: 80.000 treballadors atrapats en creuers pel coronavirus

Fa dos mesos que els últims passatgers que hi havia a bord van desembarcar

Imatge de la terrassa d'un creuer
Uns 80.000 treballadors continuen atrapats en creuers a causa de la Covid-19 | Pixabay

La indústria dels creuers s'ha vist obligada a parar de cop a causa de la crisi sanitària que ha causat el coronavirus arreu del món. La incertesa de com evolucionarà la pandèmia fa que no es pugui concretar quan tornaran a operar els creuers.

Aquesta incertesa també l'estan patint els 80.000 treballadors que, dos mesos després que els últims passatgers que hi havia a bord baixessin, continuen atrapats en més de 150 vaixells sense poder tornar als Estats Units, segons recull el '324'.

Suïcidis als creuers

La tripulació ha vist com aquests vaixells que servien per fer viatges de luxe, per descansar i gaudir, s'han convertit en la seva presó a causa del tancament de fronteres mundial per la Covid-19 i també dels nombrosos requisits de seguretat que, fins ara, impedeixen que puguin desembarcar tots els membres de la tripulació.

Després de més de dos mesos en alta mar, s'han produït vagues de fam, protestes a bord i almenys tres suïcidis, ja que tots aquells treballadors dels vaixells que no són essencials fa setmanes que no cobren i que a més no tenen les despeses pagades, segons recull el mitjà anteriorment citat. 

Des de les companyies dels creuers afectats asseguren que ja han aconseguit repatriar part de les tripulacions i que tots aquells que de moment no han pogut tocar terra és perquè els països de destí posen condicions impossibles per a fer-ho o caríssimes, o bé, es desentenen dels seus ciutadans que estan atrapats en aquests creuers.


Comentaris

envia el comentari