Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un supermercat.

El supermercat català que ja no funciona i desapareixerà per sempre

Un altre supermercat de la República Txeca en pren el relleu

La pandèmia ha tingut un gran impacte en el comportament de compra dels consumidors. No hi ha dubte que les restriccions de mobilitat, juntament amb la necessitat de mantenir el distanciament social, hi van marcar un abans i un després.

Des de llavors, moltes persones han optat per fer compres en línia en lloc d'anar a les botigues físiques. El supermercat en línia de la marca Ulabox anava com una seda fins que el presagi de la seva desaparició es va complir. A continuació, t'ho expliquem tot.

Fins aviat, Ulabox

El supermercat en línia de la marca Ulabox ha abaixat les persianes. Fundat a Barcelona l'any 2010, va agafar les seves últimes comandes el 31 de març sota aquest nom.

Tot i això, la companyia de la República Txeca anomenada Grup Rohlik va adquirir Ulabox precisament com a estratègia per portar a Espanya la seva plataforma de compra en línia d'alimentació i supermercats: Sezamo.

D'una banda, segons van explicar els responsables en aquell moment, l'aplicació proporcionarà inicialment referències a més de 8.000 supermercats. Tot alhora que promet lliurar-les a la teva porta en un termini de tres hores. D'altra banda, Ulabox s'encarregarà de tota la gestió i logística del servei.

De Madrid a Barcelona

La idea era començar per Madrid en algun punt del segon semestre i arribar a Barcelona al final d'any. Tanmateix, aquest pla s'ha endarrerit sense data límit. Fa molts anys que el supermercat que va néixer a la capital catalana perd diners i tracta de trobar la manera de donar un nou impuls a la seva marca. Ara bé, cal recordar que ha estat un dels referents al mercat de la distribució alimentària a través d'internet i, fins i tot, ha col·laborat en la digitalització del mercat municipal de Barcelona.

Què hi ha darrere del Grup Rohlik

Rohlik Group és una empresa txeca que es dedica al comerç electrònic de productes alimentaris i de consum en línia. Va ser fundada l'any 2014 per Tomáš Čupr i té la seu a Praga. L'empresa és propietària de diversos llocs web de comerç electrònic com ara Rohlík.cz i Kosik.cz, les quals ofereixen una àmplia varietat de productes. Des d'aliments fins a productes d'higiene personal i de la llar.

Carro de la compra en miniatura i un ordinador portàtil al darrere
Sezamo pren el relleu d'Ulabox, el supermercat en línia que va néixer a Barcelona. | Getty Images

Al llarg dels anys, el grup ha experimentat un creixement ràpid i s'ha expandit a diversos països europeus, entre els quals destaquen: Àustria, Hongria, Alemanya i Romania, entre d'altres. A més del seu web de comerç electrònic, Rohlik Group també ofereix serveis de lliurament d'aliments frescos i cuinats a través de les seves instal·lacions de producció i entrega. Això els permet controlar la qualitat dels productes i l'experiència del client.

En resum, Rohlik Group és una empresa txeca de comerç digital que ofereix una àmplia varietat de productes en línia. Aquesta s'ha expandit a diversos països europeus i ofereix serveis de lliurament d'aliments.

La petjada de la pandèmia

Després de la pandèmia, les empreses de comerç electrònic van experimentar un augment de la demanda de productes. Per això, han hagut de contractar més treballadors i millorar les seves capacitats logístiques per satisfer aquesta demanda. A més, moltes pimes han millorat les seves plataformes en línia i han implementat mesures per fer que les compres siguin més accessibles i convenients per als consumidors.

En general, fer les compres en línia durant la pandèmia ha estat una resposta lògica a les limitacions i els desafiaments que enfronten els consumidors actualment. Moltes d'aquestes tendències, com ara una major adopció de compres en línia, probablement han arribat per quedar-s'hi, ja que els consumidors s'han acostumat a la comoditat i la facilitat de les compres en línia.