YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Nou i sobtat gir de 180°: «Has d'estar el menor temps possible fent la compra»

El professor José Luis Jiménez, un expert espanyol docent en Química, ha explicat el perill dels supermercats

Un carro de la compra en un passadís d'un supermercat
Un carro de la compra en un passadís d'un supermercat | Unsplash

Quan va irrompre el coronavirus i ens vam tornar bojos acudint als supermercats per a comprar en massa, es va difondre la idea que havíem de prendre totes les precaucions possibles. Anar amb guants, desinfectar tots els productes a casa, netejar el carro... tècniques que, després d'un any de Covid, semblen obsoletes. I la veritat, és que molts experts estan actualment en aquesta mateixa ona. De fet, n'hi ha fins i tot que veuen molt més enllà i destapen ara la seriositat del perill real que ens podem trobar quan anem a fer la compra. El professor José Luis Jiménez, un expert espanyol docent en Química en la Universitat de Colorado, va explicar que el perill real en els supermercats està en l'aire.

«El perill no està en les bosses, sinó en l'aire que es respira», sentència el doctor en declaracions recollides pel rotatiu 'Les Províncies'. Així mateix, l'expert va un pas més enllà i recomana als consumidors que estan el menys temps possible en el supermercat.

A contrarellotge i amb la mascareta ben posada

«Que estiguin el menor temps possible a l'interior del supermercat i que es dugui sempre la mascareta ben posada», exposa Jiménez mentre afegeix: «Les persones han de preocupar-se més per evitar compartir espais tancats amb desconeguts. Perquè aquí radica l'alta probabilitat de contagi, que es produeix a l'hora de parlar o respirar a través d'un fum invisible, com el d'un cigar. Aquí es queda el virus surant i ens podem arribar a infectar en respirar-lo».

Trencant mites

Una de les grans teories pandèmiques radicava en el fet que havíem de desinfectar-ho tot. Des de la compra al botonet de l'ascensor, tota precaució era poca. L'any de pandèmia ha permès anar trencant a poc a poc aquests mites i Jiménez, en aquesta línia, explica que «les superfícies contagien molt poc». Preguntat per aquesta situació, l'expert recalcava: «L'OMS ha trigat molt de temps a adonar-se. No hem de caure en cap mena de psicosi, la gent ha d'estar tranquil·la. El que de veritat han de fer per a no contagiar-se és evitar prendre l'aire on estan les altres persones. És primordial per a poder evitar el contagi de coronavirus».

Per això mateix, el doctor José Luis Jiménez sentencia amb una afirmació taxativa: «Cal ventilar. No hem de malgastar els diners a desinfectar coses».


Comentaris

envia el comentari