Interior d'un supermercat Mercadona

Els súpers d'Espanya llencen un missatge després del temporal Filomena

Tal com ha anunciat la patronal, la tasca de reposar productes als establiments serà constant

L'Associació Espanyola de Distribuïdors, Autoserveis i Supermercats (Asedas) va assegurar aquest dilluns,11 de gener, en un comunicat que des de feia unes hores ja estaven en marxa per a reposar tota mena de productes i, en poc temps, s'anirà a més en aquesta tasca tan important i que repercuteix tant en la vida diària dels ciutadans de les zones més afectades pel pas de la borrasca Filomena.

Madrid, Castella-la Manxa i Aragó, a més de part de Catalunya i l'interior de la Comunitat Valenciana, han estat les comunitats més colpejades per les nevades i les baixes temperatures després del pas de Filomena, que ha deixat intransitables nombroses vies de la xarxa secundària de carreteres espanyoles des de divendres passat.

«La reposició de l'estoc serà contínua»

Sobre el proveïment dels supermercats en aquestes zones d'Espanya, la patronal a la qual pertanyen companyies com a DIA, Mercadona o Consum, ha assegurat que «s'han començat a reposar una gran varietat de productes i, en qüestió d'hores, s'avançarà en aquesta tasca, que serà constant. Per tant, és important el comportament responsable de la població, ja que la reposició de l'estoc serà contínua», ha comunicat la patronal en una nota remesa a 'Europa Press'.

Segons afirma el comunicat d'Asedas, emès aquest dilluns, les cadenes de supermercats en els llocs més afectats pel temporal de neu continuen estant en una situació «complicada» davant els problemes de mobilitat que es donen en algunes zones concretes afectades pel pas de la borrasca Filomena.

Malgrat les grans dificultats existents en els últims quatre dies, Asedas ha comunicat que gràcies a l'esforç de tots els treballadors i a la unió de les administracions durant el diumenge i el dilluns, s'ha aconseguit començar amb el repartiment durant la passada matinada. «Aquest ha començat de manera gradual i s'està realitzant en funció de la ubicació de les botigues», ha remarcat Asedas.

Comunicat de l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (Anged)

D'altra banda, l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (Anged) ha afirmat que, avui dia, els seus grans associats ja tenen oberta gran part de la seva xarxa de botigues, «prioritzant la seguretat d'empleats i clients i en funció de la situació d'accessibilitat de cada centre». Així les coses, els horaris d'atenció al públic s'adaptaran a les condicions de mobilitat de cada lloc per a oferir-li el millor servei a tots els seus clients.

«És important recordar que ens trobem en una situació puntual de curta durada que es va resolent progressivament i que no presenta cap problema de proveïment per a la població. Els problemes puntuals amb el subministrament d'alguns béns s'aniran restablint a mesura que la mobilitat en les zones més afectades ho permeti», ha recalcat aquest dilluns l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució.

«Podrem col·laborar per a donar solucions a una situació excepcional»

Al seu torn, des d'Anged apunten que han demanat a les administracions públiques que donin «una especial atenció per a assegurar la correcta mobilitat dels principals nusos logístics que proveeixen a tota la xarxa de botigues i que, amb les degudes garanties de seguretat viària, es permeti la circulació del transport d'aliments».

«Agraïm l'ingent esforç que estan realitzant tots els serveis públics, forces i cossos de seguretat, sanitaris i professionals de la distribució comercial i la seva cadena de valor. Una vegada més, podrem col·laborar per a donar solucions a una situació excepcional», expliquen amb detall des d'Anged.