L'OCU publica en un estudi els supermercats més cars i els més barats de Catalunya

Els més cars són a la capital catalana i a Lleida, mentre que els més barats estan repartits en diversos municipis de les províncies de Barcelona i Girona

supermercat
L'OCU ha elaborat un estudi per determinar els supermercats més cars i més barats de Catalunya  | Cedida

Segons l'última edició de l'informe anual de l'OCU, els supermercats de Barcelona són els més cars d'Espanya, únicament superats pels establiments de Palma de Mallorca. En el mateix estudi s'especifica, paral·lelament, quins són els més econòmics, apreciant-hi una notable diferència de 163 euros al mes respecte als més cars en cas de fer-hi la compra. Segons ha comparat l'Ara', la bretxa entre les diferents marques és més gran enguany que l'any passat, ja que els consumidors dels supermercats més barats podien arribar a estalviar-se fins a 129 euros el 2018.

Els més barats i més cars de Catalunya

L'Alcampo de l'avinguda de Diagonal, 15, de Barcelona és l'establiment més barat de Catalunya, mentre que el Suma de la ronda Guinardó, 210, és el primer en pòdium dels més cars. En segon lloc se situa l'Alcampo de l'avinguda de Platja de Sant Adrià del Besòs i en tercer el supermercat de la mateixa cadena, a Esplugues de Llobregat. La llista continua fins al 15è, que correspon al Consum a Vallcalent (Lleida). Entre els més 10 cars figura un Suma situat a Lleida, al passeig de Ronda —l'únic que no està situat a Barcelona.

Els supermercats més barats de Catalunya
Els supermercats més barats de Catalunya | Cedida

 

Els supermercats més cars de Catalunya
Els supermercats més cars de Catalunya | Cedida

 

Un 2,6% de despesa anual més respecte el 2018

L'informe s'ha realitzat mitjançant l'estudi analític de 184.126 preus en 1.225 supermercats. Així mateix, s'ha pogut comprovar que la despesa d'enguany en alimentació ha incrementat un 2,6% fins a una mitjana de 5.113 euros l'any. Ara bé, l'evolució dels preus se situa per sota de l'IPC, tenint en compte que la inflació ha pujat un 0,8% i la cistella analitzada per l'OCU és un 0,3%.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari