CaixaBank accelera la seva reducció d'oficines i en tancarà 579 el pròxim 2020

L'entitat bancària avança un any la seva reducció d'oficines que estava prevista pel 2021

L'entitat preveu tancar 579 oficines el pròxim 2020  | Cedida

CaixaBank ha avançat en un any l'objectiu de reduir la seva xarxa d'oficines. Així doncs, l'entitat bancària passarà de les 4.219 que tenia el juny de 2019 a 3.640 el 2020, en lloc de fer-ho el 2021, com estimava inicialment. Així ho ha indicat l'entitat en una presentació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), on emmarca aquesta major velocitat en la reducció de la seva xarxa comercial dins la seva estratègia d'estalvis de costos.

Paral·lelament, CaixaBank pretén accelerar la transformació de part de la seva xarxa cap al format 'store', concebuts com a centres d'assessorament, de manera que preveu comptar amb 600 establiments d'aquestes característiques el 2020, un any abans del que tenia previst, 195 més que les 405 oficines 'store' amb les quals comptava al tancament de juny.

Un estalvi de costos anual de 200 milions d'euros

A banda d'una major productivitat per treballador de la xarxa, l'entitat també preveu que el pla de baixes, que s'ha saldat amb la sortida voluntària de més de 2.000 persones fins agost, propiciï un estalvi de costos anual de 200 milions a partir del 2020.

D'altra banda, i davant les noves mesures del BCE d'estímuls addicionals per reduir el cost per l'excés de cash als balanços, CaixaBank ja cobra a altres entitats financeres i a unes poques grans companyies pels dipòsits que tenen a l'entitat. Amb això, CaixaBank calcula que aquesta tassa podria aplicar-se a uns 40.000 milions d'euros en dipòsits no operatius de clients institucionals, el 67% del seu volum total de dipòsits. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari