La cadena Veritas inverteix 1,5 milions d’euros en un sistema pioner per purificar l'aire dels establiments

Els responsables de l'empresa afirmen queaconsegueix eliminar un 98,5% de gasos tòxics

veritas
Els sistemes de purificació ja han estat instal·lats en nombrosos punts d'Espanya | Veritas

La cadena de supermercats Veritas ha invertit 1,5 milions d'euros en un sistema per purificar l'aire dels seus establiments, amb l’objectiu de «millorar radicalment la qualitat de l’aire que respirem en l’interior de les ostres botigues i centres de treball», segons la mateixa empresa publica.

El projecte pioner ha estat nomenat com a «Veritas Pure Air», i està permetent la instal·lació d’uns purificadors d’aire en molts establiments arreu del país. Segons ha anunciat la mateixa marca, es tracta de «la millor i més avançada tecnologia existent i, l’única pel que es refereix als gasos tòxics».

Filtren partícules en suspensió, agents microbiològics i gasos tòxics

Les maquinàries, que ja s’han començat a instal·lar, filtren partícules en suspensió -com ara pols, fibres o fum-, agents microbiològics -com virus, fongs i bactèris- i gasos tòxics –com NO2, NOx, SOx, COVs i CH2O-.

Fins ara, els sistemes netejadors d'aire s'han instal·lat a 22 dels 64 establiments del grup repartits per Catalunya, Andorra, Navarra, Euskadi, Madrid i les Illes Balears. L'objectiu de la cadena de supermercats és cobrir tots els centres a principis del 2020.

Segons els responsables dels supermercats Veritas, aquest sistema aconsegueix eliminar un 98,5% dels gasos tòxics presents a l'aire dels establiments i dels centres de treball del grup.

veritas
Infografia que ha utilitzat l'empresa per a presentar el projecte «Veritas Pure Air» | Veritas

 

ZONAIR3D, empresa encarregada de la instal·lació

Segons ha publicat Veritas en la seva pàgina web, l’encarregada d’instal·lar tots els sistemes de purificació ha estat una empresa catalana: ZONAIR3D. Va ser fundada l’any 2006 a Barcelona, i actualment ja està present en més de 20 països arreu del món. Es tracta d’una empresa líder en el desenvolupament de tecnologia dedicada a sistemes de ventilació, i que a més treballen amb criteris estrictes sobre la certificació mediambiental.

Veritas cita xifres de l'Organització Mundial de la Salut per recordar que els nivells de contaminació de l’aire interior pot ser entre 2 i 5 vegades superiors a l’exterior dels establiments.


Comentaris

envia el comentari