L’OCU ha publicat la llista amb els millors pans de motlle del mercat

Gran part dels pans que han tingut cabuda a la llista són els de tipus integral

La llei del pa canviarà a juliol: només els fets amb el 100% de farina integral podran dir-se «pans integrals» | Cedida

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet pública una classificació dels millors pans de motlle comercialitzats a Espanya, tenint en compte la seva qualitat nutricional.

En total, s'han analitzat 76 productes, però només 52 d'aquests han estat marcats amb la màxima puntuació. Els pans que han ocupat millors posicions han estat pans integrals, tot i que gran part d'aquests pans de motlle que han estat ben valorats perdran aquesta etiqueta a partir del juliol per l'entrada en vigor de la nova normativa del pa.

A partir de juliol, només els pans que estiguin elaborats amb farina 100% integral podran dur l'etiquetatge de «pa integral», indiferentment del cereal amb el qual hagin estat fets.

bimbo
Imatge de la línia «Silueta» de Bimbo | Cedida

 

El pa «Bimbo Silueta» entre els tres millors

Entre els tres millors pans de la llista es troba el «Bimbo Silueta 8 cereals», el qual ha estat tan ben posicionat, segons ha apuntat la mateixa Organització, per les diverses versions que té: «Sense crosta», «Integral» i «Integral sense crosta».

A més, el «Bimbo Silueta 8 cereals amb crosta» ha estat posicionat en la vuitena posició perquè conté 20 calories més que la resta de pans d'aquesta línia —220 calories per 100 grams contra 240 calories per 100 grams, respectivament—.

Ortiz
Imatge del pa integral «Ortiz» | Cedida

 

El pa de motlle integral d'«Ortiz», número 4 en la llista

L'OCU ha posicionat en la quarta posició el pa de la marca «Ortiz», argumentant que es tracta d'un producte amb baixos nivells de greixos, greixos saturats i sucre.

Aquesta línia també pertany a l'empresa «Bimbo», i es diferencia en la seva quantitat de sal —més alt que la resta de productes—, conté 243 calories per cada 100 grams i està elaborat amb una farina 100% integral.

bimbo
Imatge de les tres varietats d'«Oroweat» | Cedida

 

Cinquena, sisena i setena posició per la línia «Oroweat»

Els tres productes de la línia «Bimbo Oroweat» també es troben entre els millors pans de motlle. En el seu cas, hi ha diferències entre ells: «12 cereals i llavors» és el que conté més calories, 278 per 100 grams; l'«avena i blat de moro fornejat» té un major contingut en sucres i 255 calories per 100 grams; i el «llavors de sèsam i lli» conté només 245 calories cada 100 grams, és a dir, és el menys calòric dels tres productes.

bimbo
Imatge de «Thins» de Bimbo | Cedida

 

El pa «Bimbo Thins 100% integral» s'emporta la novena posició

Aquest producte, també de l'empresa «Bimbo», ocupa la novena posició. És un pa elaborat amb farina completament de gra de blat. És un dels pans que podrà conservar la denominació d'«integral» a partir de juliol.

Té un total de 255 calories per 100 grams, i és el pa de motlle amb més sucre d'entre les 10 primeres posicions de la llista: 7,8 grams de sucre per cada 100 grams.

La hornada casera
Imatge del pa de motlle integral de «La Hornada Casera» | Cedida

 

Desena posició per a «La Horneada Casera», l'únic fet amb oli de colza

Aquesta desena posició de la llista elaborada per l'OCU és ocupada per l'únic pa de motlle que no pertany a l'empresa «Bimbo».

El que fa destacar aquest pa d'entre els altres és que utilitza oli de colza durant la seva producció. És un oli que va deixar de ser utilitzat fa anys per un escàndol mediàtic, però que avui dia es torna a usar. És un pa que utilitza farina de blat integral i té 264 calories per 100 grams de producte.

El pa de motlle, poc recomanat

Tot i estar ben valorats, l'OCU adverteix que el pa de motlle no ha de ser un producte que formi part de la nostra dieta diària, ja que és un producte processat i conté una gran quantitat de sucre.

El pa de motlle conté un excés de sucre, més que el que tindria una barra de pa normal. Això és degut al fet que aquest ingredient és l'encarregat d'evitar que el pa pugui assecar-se. Segons explica 'sinazucar.com', dos trossos de pa arriben a contenir més de la cinquena part recomanada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

L'OCU també apunta que aquest aliment és més calòric que una barra de pa normal: tenen unes 20 calories més per cada 100 grams.


Comentaris

envia el comentari