Susanna Griso a 'Espejo Público'

Susanna Griso la ‘lía’: El rumor en directe que ha escandalitzat els espectadors

La presentadora volia tranquil·litzar la gent, però no sembla que hagi consultat un expert abans de parlar sobre el coronavirus

La preocupació pel  coronavirus  és gran i no paren de sorgir informacions, certes o no, sobre com  evitar contagiar-se i com tractar  aquest brot que va començar a la Xina, sobretot ara que ja s’ha començat a estendre’s per l’Estat. Per part dels mitjans de comunicació hem intentat transmetre tranquil·litat i alertar sobre els  rumors  que han estat circulant en les darreres setmanes, tot i que no sempre és possible. Com ha estat el cas de Susanna Griso en directe a ‘Espejo Público’.

Error en com tractar el virus

La presentadora del citat programa d’Antena 3 ha volgut compartir un missatge de confiança envers la sanitat espanyola, en comparació a la de països d'Àfrica o de l'Índia: «Nosaltres tenim un  servei sanitari molt bo, molt solvent. [...] Però en aquests països no sabem com reaccionarà». El problema ha arribat en el moment en el qual ha parlat sobre com s'està combatent la malaltia.

Així, Susanna Griso ha afirmat amb molta seguretat: «La viralitat aquí és baixíssima perquè sabem com tractar-la, tenim antibiòtics». Unes paraules que no són certes, ja que l'ús d'antibiòtics en virus com el Covid-19 és pràcticament nul. Cal deixar molt clar que aquest tipus de medicaments només s’ha de destinar a infeccions de caràcter bacterià.

Els metges, completament sorpesos

Aquest error és gran i era previsible que no passés desapercebut, sobretot entre els professionals sanitaris que, com era d'esperar, han lamentat a través de les xarxes la desinformació donada per la periodista. A més, també han criticat el fet que Susanna Griso ha parlat sobre un tema tan delicat, acompanyada de persones que no són expertes, com Fran Rivera o Cayetano Martínez de Irujo.

També et pot interessar...