Actuació de Miki a Eurovisió

El coronavirus també obliga a cancel·lar l'Eurovisió

L’edició d’aquest any s’havia de celebrar Holanda però l’avenç del coronavirus ha que l’organització opti per la suspensió | Es tracta d'una decisió sense precedents, ja que mai havia passat en els 64 anys d'història del festival

La propagació del coronavirus  no cessa i ara ha estat Eurovisió  qui ha optat per cancel·lar la seva edició d'enguany, que s'havia de celebrar a Holanda, a causa del virus. Es tracta d'una decisió històrica, ja que el festival mai s'havia suspès en els seus 64 anys d'història. L'organització, així mateix, assegura que es tracta d'una decisió molt meditada, ja que al llarg de les últimes setmanes han «explorat tota mena d'escenaris»  per a evitar prendre la decisió final. 

Una de les opcions valorades fins el moment, de fet, era celebrar el festival a porta tancada  (com s'havia proposat en molts esdeveniments esportiu d'abast europeu, per exemple) però finalment l'organització ha escollit la via de la suspensió. 

S'ha anunciat en un comunicat oficial aquest dimecres

Així ho ha anunciat aquest dimecres al matí la Unió Europea de Radiodifusió (UER), amb «profund pesar», la cancel·lació del Festival d'Eurovisió 2020 que anava a celebrar-se al maig a la ciutat de Rotterdam (Països Baixos).

En un comunicat, la UER ha explicat que en les últimes setmanes s'han explorat «moltes»  opcions amb la finalitat de poder celebrar el certamen, però la «incertesa»  creada per la propagació de COVID-19 en tota Europa, i les «restriccions» imposades pels governs dels països participants i les autoritats holandeses li han portat a prendre «la difícil decisió».