Suspesa la Festa Major de Sants per l'important augment de casos de coronavirus

Els organitzadors ja havien pensat en les mesures de seguretat

Banderetes de festa major
Suspesa la Festa Major de Sants pel repunt de contagiats per coronavirus | Unsplash

Els nous brots de coronavirus a l'àrea metropolitana de Barcelona han fet trontollar molts dels actes que s'havien de celebrar els pròxims dies. L'últim en caure ha estat la Festa Major de Sants.

La Federació Festa Major de Sants ha decidit anul·lar la festa major del 2020 per la situació sanitària a Barcelona, segons informa 'Betevé'. L'important augment de positius per la Covid-19 han obligat als organitzadors de les festes a cancel·lar la celebració, que estava prevista que se celebrés entre el 22 i el 26 d’agost, just després de les festes de Gràcia. Tot i l'anul·lació de gairebé tots els actes, sembla que sí que es farà la tradicional ofrena floral a Sant Bartomeu.

La situació, que ha empitjorat en els últims dies, ja havia fet que alguns veïns i carrers decidissin no participar de la festa. Ara, tot i les mesures de seguretat en les quals els organitzadors havien estat treballant en els últims mesos, sembla que s'ha decidit definitivament suspendre-les per precaució.

La Festa Major de Poble-Sec, anul·lada

Però no només el districte de Sants s'ha vist afectat, sinó que davant del repunt de persones contagiades, el Districte i les entitats organitzadores de la Festa Major del Poble-sec també han acordat, per responsabilitat, anul·lar les festes com a mesura preventiva. Ateses les circumstàncies actuals, amb la suspensió s'eviten concentracions de persones en un context d'oci, situació en la què es produeixen bona part dels contagis.

Les Festes de Gràcia d'aquest any, un format diferent

Pel que se sap fins al moment, aquest any Barcelona gaudirà de les festes de Gràcia però amb un format diferent. Les dates es mantenen, del 15 al 21 d’agost, però la festa serà diürna i tindrà un control d’aforament.

Aquestes són dues d’algunes de les mesures que s’aplicaran a causa de la pandèmia del coronavirus. També està previst que el tradicional pregó es faci en un espai interior, que els carrers estiguin guardonats només en la seva part superior i que les activitats que es desenvolupin requereixin de cita prèvia.

L’objectiu és que les festes se celebrin i per aquest motiu els carrers implicats, la comissió de festes i l’Ajuntament governat per Ada Colau ha treballat per mantenir viva la tradició.


Comentaris

envia el comentari