Imatge de l'AVE a Madrid

Interrompen la circulació de l'AVE entre Girona i Figueres per una possible invasió de vies

ADIF ha fet una piluada parlant d'una possible invasió a les vies

L'AVE entre Girona i Figueres ha quedat interromput al punt de les 17.00 hores d'aquest dimecres, 13 de novembre, per «una possible presència de persones a la infraestructura», segons ha informat ADIF. Els Mossos, segons SER Catalunya, haurien avisat preventivament a ADIF d'un possible tall a les vies i ha estat per això que la companyia ferroviària ha optat per aturar la circulació. Renfe també ha informat de la situació als passatgers per megafonia dels trens afectats.

Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Ferrocat.  Un tren està aturat a l'estació de Girona. Mentre es mantingui el tall, es desviaran els viatges cap a serveis de trens regionals per via convencional, segons ha informat Renfe.

Pocs minuts després de les 18.00 hores,  la circulació de l'AVE entre Girona i Figueres ha estat reestablerta. Adif havia tallat la via uniteralment i de forma preventiva per evitar accidents després de l'alerta per la possible presència de persones a la via. 

Els Mossos desarticulen la «Segona Onada» dels CDR

Per la seva part, 'el Món' ha avançat que aquest tall es deuria a una operació dels Mossos d'Esquadra contra els CDR en un punt molt proper a les vies de l'AVE. Així, un dispositiu del cos policial hauria actuat a Bàscara (Alt Empordà) per aturar un grup de persones que s'haurien mobilitzat per manifestar-se en una operació batejada com a «Segona Onada» que els agents haurien aconseguit avortar.

Concretament, la mobilització estava convocada a través de les xarxes socials i el punt de trobada era un hipòdrom abandonat a Esponella, al citat municipi. Allà, la trentena de persones que s'han personat amb els seus vehicles devien decidir què fer a continuació, però diverses dotacions de la BRIMO i dels ARRO han bloquejat la sortida, mentre un helicòpter sobrevolava la zona

Els Mossos d'Esquadra han identificat tots els presents, fins i tot persones que aparquen en aquesta zona per passejar pels voltants, però sense especificar perquè estaven allà. 'El Món' ha explicat que els han prohibit fer fotografies i alguns dels participants de més edat d'aquesta reunió han lamentat la situació, recordant la policia franquista quan prohibien que més de tres persones es reunissin al carrer.