Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Treballadors del Taller Baix Camp preparant lots d'aliments bàsics

El Taller Baix Camp, artífex de les més de 3.000 cistelles de menjar i productes bàsics de Reus

Els efectes del coronavirus han provocat un augment molt important de famílies ateses per Serveis Socials i entitats del tercer sector

Treballadors del Taller Baix Camp preparant lots d'aliments bàsics
Al Taller Baix Camp s'han elaborat i repartit 3.380 cistelles Covid | Ajuntament de Reus

El Taller Baix Camp ha elaborat i repartit 3.380 'cistelles Covid' entre el 29 d'abril i el 29 de maig. Són els lots de menjar i productes de primera necessitat que s'han hagut d'integrar a la xarxa de distribució d'aliments de Reus. Després que precisament el dia 29 d'abril s'anunciés que el sistema havia col·lapsat, es van reforçar els mecanismes, apel·lant també a la solidaritat col·lectiva, per fer front a la situació.

Tot just fa una setmana, dijous passat, el govern de Reus anunciava que s'havien repartit 2.000 cistelles Covid el darrer més, una xifra que ara seria superior. A la pràctica són 1.614 famílies les que, sigui per una situació anterior a la pandèmia, sigui pels efectes del coronavirus i les mesures decretades, han hagut de recórrer als Serveis Socials i les entitats del tercer sector per poder menjar.

Més de 3.300 cistelles del Taller Baix Camp

En el cas concret del Taller Baix Camp, una de les peces d'aquesta xarxa de distribució d'aliments, s'han elaborat i repartit les 3.380 cistelles. Un equip de dotze persones amb discapacitat intel·lectual hi ha dedicat 990 hores. S'han elaborat cinc tipus diferents de cistelles en funció del nombre de membres de la unitat familiar.

L'origen dels aliments són les donacions, el Banc dels Aliments i, aquests darrers mesos, la compra directa de l'Ajuntament de Reus. Per part del govern, la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, destaca «La tasca logística que realitza el Taller Baix Camp dins del Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus».

Considera que «ha estat clau per poder donar una resposta immediata a la situació d'emergència social amb la creació de la cistella Covid i també per fer arribar les carmanyoles amb el menú del menjador social als domicilis de les persones amb dificultats de mobilitat».

Des de l'inici del confinament, recorda el govern, s'han incorporat a la xarxa com a beneficiàries 680 famílies que suposen 2.050 persones. Aquestes noves incorporacions se sumen a les 934 famílies que ja rebien l'ajut de la xarxa amb anterioritat. L'increment sobtat, que ha arribat al 70%, va ser el que va fer col·lapsar el sistema.