Imatge del Bar El Glop situat a Barcelona.

Tanca d'un dia per l'altre el bar 'El Glop' de Barcelona: 26 anys i un trist final

L'espai, situat a la Rambla de Catalunya, tanca perquè no pot afrontar el preu del lloguer que li exigeixen al centre

Els temps canvien i Barcelona n'és una bona mostra. De fet, més que una bona mostra, podríem dir que la ciutat comtal és l'exemple perfecte de com una ciutat pot arribar a canviar de pell per a adaptar-se als nous temps. 

Si passegen un dia per la capital catalana, sabrem de què parlem. I, ara, sense anar més lluny, un nou negoci dels històrics ha anunciat que abaixa definitivament la persiana en no poder fer front al lloguer que li demanen. L'històric restaurant 'El Glop', situat al número 65 de la Rambla Catalunya, tancarà les seves portes després de 26 anys al peu del canó. 

El negoci va obrir l'any 1996 i estava en una situació d'stand by des del passat 31 de març, quan va tancar en no poder fer front al lloguer. Ara, dos mesos després, el TOT Barcelona explica que el bar ha tancat les seves portes definitivament. 

Tot i això, els propietaris del bar aposten per mantenir el negoci obert. I, en aquesta línia, el local del mateix grup, La Taverna del Glop — situada al número 24 del carrer de Sant Lluís del barri de la Vila de Gràcia—, continuarà obert per a mantenir la tradició de l'espai. 

Un autèntic degoteig 

I és que el tancament d'un negoci del centre no és cap anècdota. És, de fet, una constant. En aquest 2022, han estat diversos els establiments del centre de Barcelona que han anunciat tancaments. I ho han fet tots amb un denominador comí: l'abusiu augment del preu del lloguer. Quelcom que molts negocis històrics hagin anunciat que marxen del centre o que, per contra, tanquen definitivament. 

Aquest és el cas de l'emblemàtica pastisseria Fàbrega. L'establiment, situat al carrer de Sant Antoni del barri del Raval de la ciutat comtal, va abaixar les persianes permanentment dijous passat 31 de març. Havia estat 63 anys obert. 

Dies més tard, la bomboneria Ribes, de la Nova Esquerra de l'Eixample, també explicava que tancava per motius similars als de la pastisseria Fàbrega. De manera lenta, però alhora inevitable, Barcelona va perdent la seva essència.