La botiga 'Cristina Castañer' al carrer Rosselló de Barcelona

Tanca les portes una de les botigues mítiques del centre de Barcelona

La família assegura que no es tracta d'un motiu econòmic

La botiga de sabates i complements Cristina Casteñer del carrer Rosselló de Barcelona va tancar aquest passat dissabte les seves portes. Aquesta era l’única botiga del grup Castañer que portava nom i cognoms de la família. Ara, els emprenedors s’embarquen en una nova aventura professional.

Tal com ha informat Cristina Castañer al mitjà ‘Economía Digital’, aquesta serà l'única tenda de la ciutat comtal que tanqui les portes, i casualment és la tenda més personal i íntima per Castañer, ja que és l’única que compta amb el seu nom sencer i no només amb el cognom familiar: «La meva nena consentida», l’anomena amb amor.

Les raons per prendre la decisió de tancar

Però, ha estat la pandèmia i el tancament de negocis el motiu d’aquesta decisió? Cristina Castañer confirma a ‘Economia Digital’ que els diners no són el motiu, però que l’estat d’alarma i la imposada quarantena han facilitat la seva decisió.

Així, afirma que l’empresa no es troba en crisi ni la reducció de vendes ha estat la raó pel tancament de la botiga de Barcelona. Segons ella, ara és el moment de canviar tot i que no té un destí encara assegurat.

La família Castañer fabrica les espardenyes més famoses del país i de gran part del món. Van ser els primers a col·locar aquesta mena de calçat en passarel·les de moda amb firmes com Yves Saint Laurent, Missoni o Manolo Blahnik i alguns dels seus clients més destacats són Grace Kelly o la mateixa reina Letícia.

Les espardenyes més famoses del món, fabricades a Banyoles

Així, la família continuarà amb la resta de tendes del país mentre tanquen les portes de la Cristina Castañer del carrer Rosselló. Queden encara el seu miler de botigues repartides per Espanya i la seva presència a més de 50 països, on destaca la seva feina a Llatinoamèrica.

Tot i això, la màgia de Cristina Castañer sorgeix des del centre neuràlgic de Banyoles (Pla de l’Estany), on la família elabora espardenyes –el seu producte estrella- des de l’any 1776 . Així, assegura que la seva empresa va facturar l’any passat 18,5 milions d’euros.