La botiga de Barcelona Tot Muntanya, tanca definitivament

Tanca d'un dia per l'altra una botiga de tota la vida de Barcelona: un final agredolç

Un nou comerç històric abaixa les seves persianes definitivament

Nou tancament d'una botiga emblemàtica a la ciutat de Barcelona. Sembla que els comerços històrics tenen els dies comptats a casa nostra i és que la irrupció de les grans empreses i les noves franquícies els estan fent molt de mal. A més, aquests no reben cap mena d'ajuda i al final, l'única solució és tancar definitivament. 

D'aquesta manera, tal com ha informat Betevé, l'històric comerç Tot Muntanya, situat al districte de Nou Barris de la ciutat comtal a l'avinguda Rio de Janeiro, abaixarà les seves persianes per sempre. El motiu? El propietari, després de gairebé quatre dècades al capdavant del negoci, es jubila. Ell és l'Antonio García.

Va obrir l'any 1986

Tot Muntanya, botiga dedicada a tot allò relacionat amb l'excursionisme i l'escalada, va obrir les portes l'any 1986. Tal com relata el mitjà barceloní, 10 anys més tard va passar a mans de l'Antonio, l'actual propietari que, sorprenentment, havia estat un dels clients més assidus de l'establiment.

Com tot sap el temps passa i ara amb 66 anys ha decidit jubilar-se. Això sí, no hi ha una data fixada pel tancament del local. Tal com explica, s'ho prendrà amb calma. Aquests dies començarà a liquidar a les tardes i preveu no trigar més d'un mes a tancar. 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Els petits comerços en perill

L'augment de noves i grans empreses relacionades amb l'esport i la manca d'un relleu generacional perquè es posi al capdavant del projecte, han obligat a l'Antonio a prendre aquesta trista decisió. «En aquests 27 anys que he estat darrere el taulell he vist desaparèixer 14 de botigues de muntanya a Barcelona», apunta a Betevé.

En les seves declaracions queda demostrat que l'Antonio García és un enamorat de la naturalesa i, molt especialment de la muntanya. «He fet molta muntanya, en aquest món soc conegut perquè he obert moltes vies i noves rutes d’escalada, calculo que n’he fet unes 200, però tinc amics que en tenen 500 de fetes». 

Amb tot, les institucions cal que ajudin als petits botiguers i botigueres a mantenir els seus negocis. I és que, al cap i a la fi, són els que doten de personalitat als barris de cada ciutat.