Imatge d'arxiu d'unes butaques i una pantalla de cinema

Tanca un nou cinema a Catalunya per la crisi de la Covid: s'havia inaugurat fa sis anys

El cinema es va reformar l’any 2015 i ara tanca després de «mesos d'incertesa en el mercat»

Nou revés per a la cinematografia de Catalunya. La companyia d'exhibició cinematogràfica Cinesa ha anunciat aquest dimecres que ha deixat d'operar el cinema del centre comercial Llobregat Centre situat a Cornellà de Llobregat, a Barcelona, un «petit multisala» que Cinesa va reformar el 2015.

En un comunicat d'aquest dimecres, ha explicat que Odeon Cinemas Group, al qual pertany Cinesa, ha pres la decisió després de «mesos d'incertesa en el mercat» i una anàlisi sobre les potencialitats i dificultats del futur d'aquell cinema. La companyia ha assegurat que els seus clients podran continuar gaudint dels avantatges de la Cinesacard als altres cinemes de Barcelona, reoberts tota la setmana a partir del 26 de març, i de la resta d'Espanya.

Un problema endèmic

Les sales de cinema estan en una situació crítica. Ja sigui per la poca afluència de gent que s'acull a les sales o per la flagrant manca d'estrenes (Disney + o Netflix opten per programar les seves estrenes directament a les seves plataformes), els cinemes de tot el món travessen una situació d'allò més asfixiant. 

Diversos cinemes de Catalunya, de fet, han tancat les seves portes 'sine die' en aquesta pandèmia i altres sales històriques, com els Cinemes Texas, ubicats al barri de Gràcia de Barcelona, han hagut de tancar definitivament les seves portes. 

La manca d'ajudes, per més inri, perjudica un sector cultural que, això sí, permet als seus clients que se saltin durant una hora el toc de queda en cas que la seva sessió s'hagi acabat més enllà de les 22.00 hores.