Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del metro de Barcelona

El metro de Barcelona anuncia el tancament d'una de les seves vies

La circulació del metro L5, entre Cornellà Centre i Can Boixeres, quedarà interrompuda aquest cap de setmana

Avís per a tots els habitants de Barcelona: aquest cap de setmana es quedaran sense la circulació del metro L5, entre Cornellà Centre i Can Boixeres. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha anunciat que tancarà aquest cap de setmana la circulació per unes obres de renovació de la via. 

Des de divendres a les 22.00 hores i fins al final del servei de diumenge, els usuaris podran utilitzar una llançadora que TMB habilitarà o bé fer itineraris alternatius en altres xarxes de transport públic de la zona de Cornellà de Llobregat.

L'obra, que tindrà un import de 250.000 euros, consisteix en una renovació parcial de la via en què se substitueixen les travesseres existents per nous sistemes de fixació en un tram de túnel d'uns 200 metres entre Cornellà Centre i Gavarra per millorar el contacte de les rodes sobre el carril i reduir la transmissió de vibracions als edificis de la zona.

Barcelona s'aixeca: obres a la Diagonal 

La primera fase de les obres per connectar el Tram per la Diagonal de Barcelona, amb un pressupost de 108 milions d'euros, ha començat aquest dilluns. Els treballs es duran a terme entre la plaça de les Glòries i el carrer Girona i consistiran en la creació de tres noves parades –Monumental, Sicília i Verdaguer- i un intercanviador. 

Segons ha informat la tinent d'alcaldia de l'ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, està previst que la primera fase d'aquestes obres finalitzi el gener de 2024. Un cop completades les actuacions, la xarxa unificada connectarà nou municipis de l'àrea metropolitana. 

Es tracta de l'Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Badalona i Barcelona

El nou tram de tramvia connectarà amb quatre línies de metro –l'L1, L2, L4 i L5- i tretze línies d'autobús, a més d'enllaçar amb les tres línies actuals del Trambesòs, la T4, la T5 i la T6.

Segons els càlculs del consistori, la intervenció permetrà guanyar 8.400 metres quadrats nous per a vianants, 2.500 metres quadrats d'espais per a bicis i 5.000 metres quadrats de zones verdes. 

Per altra banda, la connexió permetrà captar 220.000 viatgers diaris i reduir el pas de 12.500 vehicles privats cada dia pel tram central de l'avinguda Diagonal. Els estudis elaborats per l'ajuntament de la capital catalana també assenyalen que la nova infraestructura permetrà arribar de la plaça de les Glòries al passeig de Sant Joan en set minuts.