Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El restaurant Palomares de Vilassar de Mar

Tanca per sempre un mític restaurant de Catalunya després de 50 anys obert

El restaurant s'ha vist obligat a tancar les portes

A Vilassar de Mar tothom coneix el restaurant Palomares. És conegut com un dels restaurants més històrics de la costa del Maresme, ja que ha servit àpats a peu de platja durant més de 50 anys. Ara, després de més de 20 anys presentant recursos per continuar l'activitat, en acabar-se la concessió, el tancament del restaurant Palomares ha estat inevitable. El passat 14 de maig va tancar les portes

La nova llei de costes ha jugat mala passada al propietari de negoci, Ramon Huguet, que s'ha quedat sense el restaurant, ja que aquest serà enderrocat en els pròxims dies. El motiu és perquè el restaurant no compleix la nova llei, com per exemple que l'edifici s'ha de poder desmuntar, com una guingueta. Segons ha informat el propietari del restaurant, Ramon Huguet, al mitjà Línia Nord, «ja són més de 20 anys presentant recursos per continuar l'activitat, però en acabar-se la concessió, el tancament del restaurant era inevitable». 

El restaurant Palomares de Vilassar de Mar
L'Ajuntament lluitarà per no haver de demolir l'edifici. | Google maps

No tornaran les mítiques paelles ni les fideuades

Ramon Huguet va agafar el restaurant amb la seva germana fa 52 anys. Ell ara en té 70. El Ramon s'encarregava de la cuina i ella servia a la sala. Dos germans que, a poc a poc, es van anar fent els propietaris de la costa de Vilassar de Mar, fins al punt d'esdevenir el restaurant amb més repercussió de la petita ciutat. Després d'aquesta llarga trajectòria, ara, mai més tornaran les paelles, ni les fideuades, ni els seitons ni les amanides, ni tampoc l'edifici, ja que la llei obliga a enderrocar-lo.

Paella del restaurant Palomares
Els clients han aprofitat els darrers dies per gaudir de les últimes paelles del restaurant Palomares. | Google maps

Aquest darrer mes, la façana del Palomares s'ha convertit en un photocall. Des que es va anunciar el seu tancament, tots els clients hi han volgut anar per acomiadar-se. «La gent ho trobarà molt a faltar i la prova és que cada dia ve gent a acomiadar-se, perquè fa 50 anys venint aquí..., pràcticament tres generacions: persones joves que s'han casat, han vingut amb els fills i han vingut amb els nets», ha explicat en Ramon a la CCMA

En Ramon i els clients no seran els únics que trobaran a faltar el restaurant. També ho faran els treballadors que, gràcies a l'experiència al Palomares, tenen l'accés directe a treballar en qualsevol restaurant. «Moltes emocions. És com una família. Jo porto aquí 20 anys. El Palomares és més que un restaurant. És com casa meva, és com casa de tots», ha explicat el Jordi.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

L'Ajuntament lluitarà per mantenir l'edifici

Encara que la nova llei de costes obliga a la demolició de l'edifici, l'Ajuntament de Vilassar de Mar el vol mantenir. Precisament, pel signe que ha esdevningut a la petita ciutat. Segons ha publicat la CCMA, l'alcalde, Damià del Clot, ha indicat que: «Té un projecte cultural relacionat amb el mar i la pesca, amb altres construccions que formen part de la identitat del poble». 

Per tant, la lluita per la permanència de l'edifici, anirà a mans de l'Ajuntament i el ministeri.