Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Helena García Melero

Helena García Melero, sense paraules en ple directe a TV3: «Ens entristeix»

La presentadora va mostrar-se dolguda durant l'entrevista amb l'Alvert, ex concursant d'Eufòria

Eufòria és un dels programes del moment. L'objectiu principal del programa és buscar la millor veu de Catalunya, però també té objectius secundaris, com per exemple difondre la igualtat de gènere, l'origen i la realitat de condicions de tots els seus concursants. Encara que el programa aposti per la difusió d'aquests valors, sembla que la societat està lluny d'acceptar-los, tal com ha denunciat l'Alvert, ex concursant de la primera edició del concurs.

L'Alvert, ex concursant de la primera edició d'Eufòria
L'Alvert va ser un dels concursants de la primera edició d'Eufòria. | TV3

L'Alvert feia el seu primer concert sol el passat 19 de maig a la Festa Major de Nou Barris de Barcelona. Un concert que no va complir les expectatives que desitjava, a causa de l'agressió homòfoba que va patir durant la realització del concert. «Tot i portar auriculars vaig haver d'escoltar com diversos idiotes em cridaven 'maricon' amb cara d'odi i amb el puny aixecat. Acabat el concert em van tirar una pedra», va denunciar l'ex concursant en el seu perfil de Twitter

«Cada dia tinc més por d'anar pel carrer sol»

Després del ressò que ha tingut la denúncia a través de la xarxa social, l'Alvert aquest dijous, 25 de maig, va intervenir al programa 'Tot es mou' de TV3 per explicar l'agressió. «La teva piulada ens colpeix, ens entristeix, ens fa posar la pell de gallina», ha dit la presentadora del programa Helena García Melero en començar l'entrevista. La presentadora va voler conèixer més detalls sobre com van succeir els fets i l'ex concursant li ho va detallar. 

«Vaig pujar a l'escenari, vaig començar l'actuació i vaig veure a la meva família. Sense voler, vaig girar una mica el cap i em vaig trobar amb un grup de joves que eren tots nois que m'estaven mirant de manera despectiva, amb menyspreu, i molt d'odi. Estaven cridant molt. Vaig parar una mica l'orella i vaig escoltar com em deien 'maricón' i aixecaven el puny». «Quan vaig acabar l'actuació vaig rebre una pedrada al pit», va detallar l'ex concursant.  

L'Alvert, ex concursant d'Eufòria de la primera edició, en el seu primer concert a Barcelona
L'Alvert va rebre agressions homòfobes durant el concert. | Twitter / @alvertverd

Melero va aprofitar per preguntar-li si s'havia pogut identificar als agressors, i l'adolescent va respondre que no els havien pogut identificar perquè hi havia molta gent. «Tot i que després els hagués pogut posar cara, estic segur que hagués sigut molt difícil trobar-los perquè era un esdeveniment molt moltitudinari». «Acabada l'actuació va venir la meva parella tremolant i plorant dient si ho havia escoltat. Es va dirigir al punt lila a denunciar l'acte d'agressió. Allà van ser molt maques. Li van oferir un espai segur per quedar-se», va explicar.

«Mai m'havia trobat en una situació tan vulnerable»

La presentadora del programa també va optar per preguntar-li si mai havia viscut una situació semblant a la que va viure, i ell va reconèixer que «Quan ets homosexual o tens una identitat dissident, o ets una dona, sempre pateixes discriminació, reps comentaris pel carrer, metro, etc. A mi m'havia passat, però mai m'havia trobat en una situació tan vulnerable. Dalt de l'escenari, el meu primer concert, davant de tanta gent, amb la meva família... em vaig sentir molt vulnerable. Ja han passat uns dies i sembla que estic molt millor, però el cap de setmana va ser una mica estrany», va assegurar.  

Un testimoni al qual la presentadora del programa li va afegir: «Tinc la sensació que van anar una mica per tu». De fet, el concursant va aprofitar per explicar més detalls del que va succeir. «No vaig ser l'únic que va rebre comentaris. La van tenir amb mi, però també amb l'Scorpio, encara que el més fort ho vaig rebre jo», va explicar.