Un zoo d'Espanya, obligat a tancar per virus del Nil

La malaltia, que ha matat ja dues persones, ha afectat diversos animals del recinte

Imatge d'un exemplar de mosquit 'aedes japonicus'
La malaltia, que ha matat ja dues persones, ha afectat diversos animals del recinte | Catalunya Diari

Ja són dues les víctimes mortals que deixa el virus del Nil a Espanya. El mosquit comú és el transmissor d'aquesta malaltia, que també ha afectat diversos animals d'un zoològic espanyol. El Zoobotánico de Jerez (Andalusia) s'ha vist obligat a tancar les seves portes al públic des d'aquest divendres. Un trencalòs i un voltor negre han mort recentment, després d'haver donat positiu en virus del Nil.El delegat del Zoobotánico, Rubén Pérez, va assenyalar ahir que es procedia «al tancament,  de caràcter preventiu, ja que la seguretat i la salut pública són prioritat absoluta». També va insistir que «la seguretat de tots és la nostra prioritat i, encara que no hi hagi evidència de riscos epidemiològics, preferim tancar».Les instal·lacions romandran clausurades fins que la Junta d'Andalusia ho indiqui i informi del protocol a seguir davant aquesta situació excepcional.


Dues víctimes mortals

Aquesta notícia arribava just el mateix dia en què es donava a conèixer que una dona era la segona víctima mortal d'aquest virus, una anciana de 85 anys que es trobava ingressada a l'Hospital Virgen del Rocío. El primer a perdre la vida va ser Victoriano Gómez, un hostaler local que regentava un negoci situat a la Puebla del Río.


Des de fa quinze dies, les poblacions del Baix Guadalquivir estan en alerta. I és que estan sent les més afectades. Un metge expert en malalties infeccioses i medicina tropical i co-director del Màster de Bioètica online d'UNIR, Pablo Barreiro, explica aquesta major incidència és perquè «probablement els ocells autòctons ja estan infectats pel virus. A més, com més càlida i humida és la zona, més sobreviu el mosquit».Per combatre aquesta malaltia, Barreiro ha deixat clar que el millor és la prevenció: «Aquest virus és de la família de la Febre Groga, la bovina, per la qual cosa seria possible idear una vacuna tenint ja aquest precedent». Un altre mètode de prevenció menys complicat és l'ús de repel·lent d'insectes cada 6 o 8 hores.


Comentaris

envia el comentari