Tancament plaça de la Festa Major, al barri Vilanova de Reus

Les obres de tancament de la plaça del Seguici Festiu de Reus són imminents

L'Ajuntament de Reus ha adjudicat les obres a l'empresa Bosir SA i preveu que comencin pròximament

Finalment, la plaça del Seguici Festiu de Reus ubicada al passeig de Misericòrdia  tindrà una tanca al voltant del recinte. L'Ajuntament de Reus iniciarà les obres de tancament d'aquesta plaça, un espai públic ubicat entre el carrer d'Antoni Rius i Miró, l'avinguda dels Castellers i el passeig de Misericòrdia. S'espera que en tres mesos aquestes obres tan sol·licitades pel veïnat estiguin enllestides.

Tancament de la plaça del Seguici Festiu

El veïnat del barri Mas Vilanova de Reus va demanar en reiterades ocasions que tant la plaça de la Festa Major com la plaça del Seguici Festiu estiguessin dotades d'un mecanisme de tancament. Aquest projecte es va aprovar a partir dels Pressupostos Participatius de l'any 2018, el qual va ser una de les propostes escollides.

La plaça de la Festa Major ja es va acabar de tancar a l'abril i ara quedava aquesta segona fase del projecte que s'ha adjudicat a l'empresa Bosir SA, per un import de 26.071,81 euros (IVA inclòs).

Es completarà el projecte dels Pressupostos Participatius

El veïnat de Mas Vilanova demanava el tancament d'aquestes dues places perquè, tot i ser un espai públic, durant les nits es produïen nombrosos actes incívics que molestaven als veïns i veïnes. Per tant, en resposta d'aquesta demanda les obres contemplen col·locar tancaments amb l'objectiu de limitar l'accés a l'espai, i sobretot, poder-lo tancar a les nits. La proposta dibuixa un disseny per assimilar el tancament al d'altres zones verdes de l'entorn.

Imatge de la remodelació del barranc de l'Escorial, situat al Barri Montserrat
Imatge de la remodelació del barranc de l'Escorial, situat al Barri Montserrat | Ajuntament de Reus

 

Estat dels projectes dels Pressupostos Participatius 2018

Aquest és un dels projectes dels  Pressupostos Participatius del 2018 el qual la meitat ja està fet i ara es troba a l'espera d'acabar-se de completar amb el tancament de la plaça del Seguici Festiu. Pel que fa a la resta de projectes, en aquests moments ja s'està realitzant la remodelació del Parc Àngel Guimerà i s'ha finalitzat l'arranjament del barranc de l'Escorial. Queden per realitzar, la creació d'una zona infantil al barri Monestirs i la reestructuració de l'espai públic i viari de l'accés al CEIP la Vitxeta.

D'altra banda, la instal·lació d'elements adaptats per als nens i nenes amb mobilitat reduïda als parcs de la ciutat serà imminent així com la creació del parc de les famílies del Roquís. Per últim el projecte de reubicació del transformador del Barri Immaculada està en procés d'adjudicació.