Tancats els accessos al Barri Vell de Girona en la primera jornada de Temps de Flors

La mostra ha arrencat aquest dissabte amb 90 muntatges, tots ells a l'aire lliure

Els carrers de Girona s'han tornat a omplir de visitants en la 65a edició de Temps de Flors. Una edició que ha arrencat amb bon temps, fet que ha afavorit l'afluència de gent als carrers del centre de Girona. Els passejants mostraven la seva satisfacció de poder tornar a «una relativa normalitat» i més, quan l'inici de la mostra coincideix amb la fi de l'estat d'alarma. L'exemple de l'èxit de públic de la cita ha arribat al voltant de quarts de dues de la tarda, quan l'Ajuntament de Girona ha hagut de tancar els accessos al Barri Vell, perquè s'havia arribat al màxim de 10.000 persones que el consistori va fixar com a límit d'aforament.

«Tornem a obrir els carrers, és com començar oblidar les restriccions», ha assenyalat la mataronina Pepi Barreda, una habitual de la mostra. Ha explicat que cada any ve i reconeix que aquesta vegada «en tenia moltes ganes, després d'un any tan complicat». «És una manera de començar a oblidar les restriccions que hem tingut», ha assenyalat. Barreda considera que la mesura de limitar l'accés a la part antiga de Girona —on es concentren la majoria de muntatges— ha estat «molt encertada».

En el mateix s'han expressat la Mayka Salvà i l'Anna Carreras. Elles venen de Sant Hipòlit de Voltregà i assenyalen que han vingut a primera hora per poder visitar amb tranquil·litat la mostra. Les dues consideren que el fet que no hi hagi exposicions en espais interiors «afavoreix que hi hagi rotació, però no és el mateix». En aquest sentit, la majoria de visitants reconeixien que «no té res a veure» amb Temps de Flors d'altres anys.

Homenatge a Josep Tarrés

L'inici de Temps de Flors sempre venia acompanyat d'un pregó, però aquest any no ha estat així. La ciutat ha volgut retre homenatge a Josep Tarrés, un dels fundadors de la mostra i activista de Girona. Un acte en què s'han llegit textos i que ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Marta Madrenas, altres membres del govern i de l'oposició al consistori i de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, a més d'altres diputats.

Al final de l’acte, els assistents s’han endut una de les 91 flors blanques que hi havia en record de Tarrés. Tal com ha recordat l’alcaldessa, aquesta és l’edat amb la qual va morir l’impulsor de Temps de Flors. Tot seguit, les autoritats han fet un recorregut pels diferents espais de Temps de Flors.

90 muntatges en nou barris de la ciutat

Aquesta 65a edició compta amb 90 muntatges, que s'han repartit en 83 espais exteriors. I per primer cop, la mostra s'obre a més barris de la ciutat —en concret, a nou. Ara bé, l'atracció que desperta el Barri Vell —on es concentren els monuments— és innegable. L'itinerari pel Barri Vell i el seu entorn (Mercadal i Sant Daniel) concentra fins a 62 dels espais.

La resta es reparteixen entre Fontajau, Germans Sàbat i Taialà (aquí n'hi ha quatre); la zona de Sant Narcís, Santa Eugènia i Can Gibert del Pla (sis més) i, per últim, el recorregut que abraça l'Eixample, la Devesa, el Pla de Palau i Montilivi (on hi ha els onze restants).


Comentaris

envia el comentari