YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Tanquen una coneguda botiga de Barcelona per vendre animals malalts i acumular irregularitats documentals

Ja es van trobar irregularitats en una inspecció del passat mes de desembre

Imatge d'arxiu d'un cadell de gos en una gàbia en una botiga d'animals
Tanquen la botiga barcelonina Bitxets per posar a la venda animals malalts | Unsplash

L’Ajuntament de Barcelona ha precintat com a mesura cautelar la botiga d’animals Bitxets després de trobar animals malalts i en situació documental irregular. La botiga està situada al carrer Castillejos, a l’Eixample, i ja s'havien trobat animals malalts en una primera inspecció al desembre. El districte de l'Eixample i el Departament de Protecció d’Animals es va personar a la botiga aquest dimarts per notificar l'ordre de cessament de l’activitat, fruït de l'expedient iniciat al desembre quan es van localitzar 33 cadells malalts. Aquest dimarts es va comprovar que novament hi havia animals a la venda malalts i animals en situació d'irregularitat documental. Davant d'això, es va procedir al precinte cautelar.

En concret, dos animals van donar positiu al test de Giardias, un dels quals compartia box amb un altre cadell. A més, dos dels gossos no constaven registrats i hi havia errors en les dates de les vacunacions de dues cartilles.
 

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«Greus» irregularitats en el control veterinari dels animals

En la inspecció es van detectar també altres irregularitats, com el fet que les instal·lacions dels animals no complien els mínims requeriments per a la seva estada, ni a la zona de venda ni a la de quarantena. També es van detectar irregularitats al llibre de registre d'entrades i sortides i «greus» irregularitats en el control veterinari dels animals. Tampoc estava documentat el tractament ni ingrés hospitalari ni causa de la mort d'un cadell, hi mancaven factures de compra d'animals i albarans de sortida d'animals cap a altres nuclis zoològics.

En la inspecció del desembre, tècniques del Departament de Protecció d'Animals i agents de la Guàrdia Urbana van localitzar 33 gossos malalts en el transcurs d'una inspecció administrativa en aquesta botiga. La inspecció es va fer arran de les denúncies rebudes a l'Oficina de Protecció dels Animals.

Una desena de botigues d’animals tancades per irregularitats

Els animals intervinguts llavors presentaven símptomes compatibles amb parvovirosi, una malaltia potencialment mortal i contagiosa, molt freqüent en gossos que no han estat correctament vacunats durant les primeres etapes del seu desenvolupament. També tenien símptomes de Brom (malaltia infecto contagiosa molt greu), coronavirus caní, tos de les gosseres, lesions dèrmiques (produïdes per fongs i sarna demodècica) i Giardiasi (malaltia diarreica ocasionada per Giardia intestinals)

El precinte d'aquesta botiga se suma al de l'establiment Ladridos, efectuat a principis de març a Nou Barris pels mateixos motius. Des de 2013 fins ara l’Ajuntament ha tancat 10 botigues amb incompliments de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’animals i s’han intervingut més de 900 cadells.


Comentaris

envia el comentari