Tanquen una llar d'infants de Barcelona per un positiu de Covid-19

El centre estarà clausurat durant dues setmanes

Imatge dels penjadors d'una llar d'infants, amb bosses, jaquetes i bates
Imatge dels penjadors d'una llar d'infants  | Europa Press

La Llar d'Infants Petit Montessori, situada al barri de les Corts de Barcelona, ha tancat durant dues setmanes després de saber que un dels alumnes del centre ha donat positiu per coronavirus. Ho ha avançat Betevé la directora del centre, Ana de Vega, després que el passat dimecres un dimecres es trobava malament i va marxar a casa. Posteriorment, els pares es van assabentar del positiu de l'infant en la prova PCR després de consultar l'espai Salut per internet.

La directora del centre lamenta que cap responsable d'Educació ni del Centre d'Atenció Primària Montnegre, per comunicar el positiu i el protocol a seguir. De Vega diu que va estar trucant al 061 i el 112 però no va obtenir cap mena de resposta. Per aquest motiu, va comunicar als pares dels alumnes via whatsapp que hi havia un cas positiu i que es decidia tancar l'escola durant 15 dies per fer quarantena. Segons De Vega, es tracta d'una escola molt petita amb pocs alumnes i que no estaven dividits en grups de convivència. 

 

Quatre centres educatius tancats 

Segons ha informat Salut aquest dimarts al migdia, actualment hi ha quatre centres educatius a Catalunya tancats. A banda de la Llar d'Infants Petit Montessori del barri de les Corts de Barcelona, l'escola de Montellà i Martinet i el de Sant Vicenç dels Horts no van podr obrir les portes ahir per qüestions relacionades amb la Covid-19. Per una altra part, hi ha un col·legi de Terrassa que s'ha vist afectat per una plaga de vespes. La previsió és que aquestes darreres tres escoles puguin iniciar el curs durant aquesta setmana.

Educació també ha informat que actualment hi ha 70 positius entre el personal docent i no docent i 45 entre els alumnes al conjunt del territori.

 

Catalunya suma 1.266 nous casos de Covid-19

Catalunya ha sumat 1.266 nous casos de covid-19 confirmats per PCR, elevant la xifra total als 124.120, segons l'últim balanç del Departament de Salut. Són 890 positius més que els reportats fa 24 hores. La xifra de casos amb totes les proves és de 147.562 (1.328 més en les últimes hores). Des de l'inici de la pandèmia, han mort 13.173 persones per coronavirus a Catalunya, 14 més que en el darrer balanç.

Els ingressats als hospitals baixen en 18 persones i són ara 792. D'aquests, 130 estan a l'UCI, 12 menys que fa 24 hores. El risc de rebrot baixa sis punts i és de 157,03, mentre que la velocitat de propagació baixa lleugerament de 0,97 a 0,95.

El risc de rebrot segueix a la baixa a Catalunya

Segons les últimes dades del Departament de Salut, el risc de rebrot segueix per sota dels 200 i baixa sis punts respecte a fa 24 hores. Entre els dies 22 i 28 d'agost, aquest indicador estava en 211,12 (per sobre de 100, el risc de rebrot es considera alt). Durant la setmana del 29 d'agost al 4 de setembre va baixar a 185,29 i ara (setmana del 5 a l'11 de setembre), se situa en 157,03, sis punts menys que fa 24 hores (163,51).

Pel que fa a la taxa de reproducció del virus (Rt), segueix per sota d'1, però encara molt a prop, en el 0,95. Això vol dir que, de mitjana, una persona infectada transmet el virus a menys d'una persona (dada clau per frenar la propagació de la covid-19). Entre els dies 22 i 28 d'agost, l'Rt a Catalunya era d'1,1, mentre que durant la setmana del 29 d'agost al 4 de setembre va ser de 0,98.


Comentaris

envia el comentari