Persones consumint en una terrassa d'un bar de la zona marítima de l'Ampolla aquesta Setmana Santa

Un poble de l'Urgell tanca els espais municipals per l'increment de casos de Covid-19

El poble, de 237 habitants, supera els 19.000 punts de risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus és de 2,52

L'Ajuntament de Maldà, a la comarca de l'Urgell, ha tancat parcs i espais municipals com ara el local cultural arran de l'increment de positius de covid-19 registrats els darrers dies a la població, que té 25 casos actius. Així mateix, el Bar Centro també ha decidit tancar «per prevenció sanitària».

A la vegada, des del consistori han demanat als veïns evitar al màxim les interaccions socials per «trencar les cadenes de transmissió», segons ha explicat l'alcaldessa Anna Salla. Des de l'Ajuntament també recomanen als veïns efectuar els tràmits de forma telemàtica. Actualment, Maldà, amb 237 habitants, té un risc de rebrot de 19.502,16 punts i una velocitat de propagació  del virus de 2,52. En els darrers 14 dies s'han diagnosticat al poble 17 nous positius.

Molts contagis s'han donat en l'àmbit familiar

Salla ha explicat que molts contagis s'han donat en l'àmbit familiar i que el brot al municipi és de transmissió comunitària. L'alcaldessa es mostra preocupada perquè són una localitat petita i tenen un índex alt de casos, cosa que ha disparat les dades epidemiològiques  al municipi, però confia que la situació anirà arremetent, ja que s'han «adoptat mesures i s'està fent seguiment i un control dels contactes» per evitar la propagació de la malaltia.

Cal destacar que no és la primera vegada que un municipi català opta per aquesta estratègia després de comprovar l'auge de casos de Covid-19 que han tingut. Sense anar més lluny, l'Ajuntament de la Pobla de Segur, a la comarca del Pallars Jussà, va informar el passat dimecres, 21 d'abril, d'un brot de coronavirus en una perruqueria. En aquest cas hi havia 23 infectats en només 7 dies, i l'Ajuntament estava demanant a tots els contactes de l'espai que s'anéssin a fer una PCR al CAP. De moment, no s'han detectat més positius, però a la població van amb peus de plom, ja que l'abast podria ser encara més gran.