Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
tapping

El tapping temporal, una tècnica per lluitar contra l'ansietat

Un mètode energètic per solucionar els problemes d'una manera relaxant

tapping
Tot sobre aquesta tècnica que cada cop està més de moda per combatre l'ansietat | Horóscopo Mágico

 

Què passaria si algú et diu que els problemes d'ansietat, estrès i fins i tot depressió podrien resoldre's amb l'ajuda d'uns petits i suaus cops en determinats racons de l'organisme? El tapping temporal a primera vista podria semblar-nos una tècnica ben absurda, però es tracta d'una de les TLE —teràpies d'alliberament emocional— o teràpies energètiques que estan més de moda, i cada cop hi ha més gent que diu que funciona. L'avantatge més gran és que pots dur-la a terme sense ajuda externa. Si vols descobrir-ne totes les curiositats, no deixis de llegir.

 • Et recomanem: La teràpia amb gats i els beneficis de conviure amb aquests felins

El tapping temporal: en què consisteix?

Tal com explica 'Horóscopo Mágico', els fonaments del tapping temporal assenyalen que qualsevol problemàtica —ja sigui de caire familiar, amorós, econòmic, d'autoestima, etc.— s'origina a causa d'un desequilibri intern  que es queda dins del cos. El tapping és una teràpia energètica que ha desenvolupat una tècnica que mira de desfer aquests desequilibris a través de cops suaus al damunt de determinades parts de l'organisme.

Aquesta tècnica, que podria semblar-nos superficial, amaga una veritable filosofia que es pot resumir en una màxima: si es vol resoldre una problemàtica, s'ha de fer aflorar cap a la superfície per acabar amb ella. Per aquesta raó, i tal com t'ensenyarem una mica més avall, la fase inicial del tapping es basa en cridar el problema, reviure'l, per tal que aparegui i el puguem superar a través de l'assimilació.

El tapping temporal, de fet, ha esdevingut una teràpia molt popular que contradiu els fonaments i principis del pensament positiu, una altra moda. En el cas del pensament positiu, però, la proposta que es fa és la de deixar de banda els problemes prioritzant els pensaments vitalistes i carregats d'optimisme. En canvi,  el tapping precisament es basa en fer emergir el problema.

 • Et podria interessar: Cúrcuma: 13 beneficis i propietats medicinals

Practicar tapping amb només dues passes

De fet, la teràpia del tapping temporal és una tècnica ancestral que les persones han redescobert fa relativament poc i que s'ha actualitzat  amb la forma de teràpia complementària per ajudar a lluitar contra la depressió i l'ansietat, a banda de contribuir a la transformació vital.

1. Formula el problema a nivell verbal

Tal com passa amb un gran nombre de tècniques orientals, el tapping no constitueix un remei miraculós que es pugui fer servir quan vulguem per aconseguir diversos beneficis i prou. Es basa en una dimensió espiritual molt menys superficial on podem accedir a través de la meditació i la relaxació. En aquest tractament energètic, es toca tant el cos com la ment i l'esperit.

I com que és fonamental que agafis familiaritat amb el problema i el facis emergir a la superfície, primer de tot has de formular de manera verbal les coses de la teva vida que vols modificar, o les angoixes que no et deixen viure tranquil·lament.

Aquesta formulació la podem fer tant de manera negativa, quan mirem d'agafar consciència dels problemes que volem fer fora de la nostra vida  —com ara «no em trobo bé», «sento que peso massa», «no tinc ni un cèntim», «la meva relació va fatal»...—, com de manera positiva, per mirar d'estar en consonància amb la llei de l'atracció: «tinc una salut de ferro», «el meu físic és ideal», «la fortuna econòmica m'arribarà ben ràpid», «vull que la meva relació vagi de meravella», etc.

2. Fes copets en alguns punts del cos

Aquest segon pas ha d'anar en sintonia amb el primer. Mentre dus a terme una exteriorització del teu problema i mires d'atraure les transformacions a través de les paraules que pronuncies, cal que et vagis fent cops al cos en un determinat sentit. No són punts escollits a l'atzar, sinó que estan situats a la zona dels meridians de l'acupuntura.  

tapping
La tècnica del tapping fa servir els meridians que s'utilitzen a l'acupuntura | Horóscopo Mágico

 

 • 0. La part lateral de la mà, entre el punt situat a la base del dit petit i el canell.
 • 1. La zona de dalt del cap.
 • 2. La banda interior de la cella.
 • 3. El cantó de l'ull.
 • 4. L'os que està situat per sota de l'ull.
 • 5. L'espai que queda entre el llavi de dalt i el nas.
 • 6. La depressió situada al mig del llavi de sota i de la barbeta.
 • 7. La punta situada a la part interior de la clavícula.
 • 8. Diversos dits per sota de l'aixella.
 • 9. L'angle de dins de l'ungla del polze.
 • 10. L'angle de dins de l'ungla de l'índex.
 • 11. L'angle de dins de l'ungla del dit del mig.
 • 12. L'angle de dins de l'ungla del dit petit.

En què consisteixen les sessions de tapping?

El tapping s'afegeix a la llarga llista de teràpies que s'estan posant de moda, com ara l'acupuntura o el reiki. Ara bé, aquí l'avantatge del tapping és que te'l pots fer a casa, sense ajuda externa. Es tracta d'un procediment ben fàcil que es fonamenta sobretot en la preparació espiritual i mental.

Per a les sessions de tapping, resulta fonamental esbrinar quin és el problema o què volem canviar del nostre dia a dia. No parlem per a cap autoritat, i això cal tenir-ho molt en compte: parlem per a nosaltres mateixos! Es tracta d'interioritzar el problema i, a continuació, exterioritzar-lo. Per aconseguir-ho, és millor que facis servir un llenguatge directe, col·loquial i amè, i que no recorris a construccions superficials i rebuscades.

Tria una frase i ves-la dient una i altra vegada ben a poc a poc, mentre fas cops al punt 0. Si, per exemple, no tens feina i en voldries obtenir una, pots dir: «estic sense feina, però m'accepto a mi mateix/a». Si, en canvi, tens problemes amorosos, podries dir: «estimo algú que no em correspon, però m'accepto a mi mateix/a». Segueix el mateix esquema sempre, mentre et poses a fer cops suaus.

Un cop en aquest punt, comença a fer cops ordenadament als altres punts mentre vas fent servir la frase sola: «estimo algú que no em correspon», o bé «estic sense feina». Ves passant per tots els punts de manera ordenada, fent cops suaus amb l'índex. No importa el número de cops o la velocitat. Per tal de començar a notar les primeres transformacions cal fer més d'una sessió de tapping, tot i que no hi ha un nombre concret: la xifra variarà en funció de la teva fortalesa mental i del problema que experimentis.

 • Article relacionat: Meditació guiada: tots els seus secrets i beneficis