Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Diversos ferits per un terratrèmol de 6,3 entre Costa Rica i Panamà

El sisme va tenir lloc el diumenge i els serveis d’emergència han comptabilitzat almenys cinc persones ferides. A més, hi hauria un mínim de 13 edificis molt afectats.

El sisme ha afectat Costa Rica i Panamà | Arxiu

 

Un terratrèmol de 6,3 graus a l’escala de Richter ha deixat almenys cinc persones ferides a la frontera entre Costa Rica i Panamà, a l'Amèrica Central. El fort sisme va tenir lloc ahir diumenge i els serveis d’emergència no descarten que hi hagi més persones afectades, mentre que un total de 13 edificis han quedat molt perjudicats pel moviment de terres, 8 dels quals han entrat en col·lapse total.

Així ho informa el Sistema Nacional de Protecció Civil de Panamà (SINAPROC) a través d’un comunicat oficial en què descarta qualsevol relació entre el sisme i el volcà Barú. Els ferits han estat traslladats a l’Hospital Dionisio Arrocha, a Puerto Armuelles. A més del terratrèmol de 6,3, s’han registrat almenys vuit rèpliques de menor intensitat però que han fet tornar a tremolar la terra en aquesta zona.

Classes suspeses i ajuda humanitària

Segons ha informat el Ministeri d’Educació de Panamà, totes les classes escolars previstes per aquest dilluns, 13 de maig, han quedat suspeses al districte de Barú a causa del fort sisme que ha deixat nombrosos danys estructurals. En aquest sentit, les institucions destaquen que el risc de tsunami no existeix i, per tant, demanen que tothom «mantingui la calma».

Per la seva banda, la Fuerza de Tarea Conjunt (FTT) de Panamà està coordinant el trasllat i entrega d’assistència humanitària per a les famílies afectades pel sisme a la zona de Puerto Armuelles. En aquest sentit, les famílies perjudicades han estat traslladades temporalment a hotels i zones d’acollida habilitades.

Fins ara, no s’han hagut de lamentar víctimes mortals, però no es descarta que en pugui aparèixer alguna, ja que segueix el recompte de ferits. Segons dades del Servei Geològic dels Estats Units, el sisme ha tenir lloc diumenge a les 14:24h a una profunditat de 19 quilòmetres.