Cada cop és més freqüent fer ús de targetes de crèdit o de dèbit per efectuar les compres diàries. Tot i que els diners en efectiu estan lluny d'extingir-se, la veritat és que aquesta pot ser una forma molt més còmoda de pagar.
En aquest sentit, cal anar amb compte amb un tipus de targeta de crèdit que pot ser comú, però de vegades poc recomanable. Es tracta de les targetes revolving. És a dir, aquelles en què les compres o les retirades d'efectiu s'ajornen automàticament.
L'usuari d'aquest tipus de targetes pot fer qualsevol pagament en terminis còmodes. Tot i això, també tenen la seva part dolenta. Al VI Baròmetre d'Asufin, l'Associació d'Usuaris Financers, l'han revelat.
Les targetes revolving han elevat el preu
D'acord amb aquest estudi, les targetes revolving han vist com el seu preu s'ha elevat al mercat en un punt percentual des del darrer any. Així, han augmentat des del 20,17% fins al 21,15%.
Això fa que la diferència entre aquest tipus de targetes i la resta s'incrementi. Com indiquen des d'Ideal, el 2021, eren un 2,46% més cares. El 2022, per la seva banda, la bretxa augmenta fins al 3,15%.
Aquestes són les dues targetes revolving més cares
Dins de totes les categories, les dues targetes revolving més cares són les de BBVA. Una és la 'Després Or', amb un 36,34% TAE, i la 'Després', amb un 26,37% TAE. A més de les elevades TAE que presenten les dues opcions, els costos d'emissió són de 80 i 43 euros respectivament, com indiquen des d'Asufin.
Aquesta és l'opció més econòmica
La targeta revolving més econòmica, per part seva, és la d'Abanca, amb un TAE de l'11,85%. D'aquesta manera, la diferència entre la més cara i la més barata també és digna d'esment. Entre la targeta revolving de BBVA i Abanca hi ha una diferència del 24,49%. De nou, aquestes són les dades recollides per Asufin.
Per què hi ha una diferència tan alta entre aquestes targetes
La raó per la qual hi ha aquesta elevada diferència entre les dues opcions es deu, en primer lloc, als tipus nominals. El de BBVA és del 18%. Tot i això, el d'Abanca es queda en l'11,25%.
D'altra banda, també es deu al cobrament de comissions. La targeta de BBVA cobra unes comissions molt elevades. Per part seva, Abanca no cobra comissió a l'hora d'emetre aquesta targeta.
Altres targetes revolving que has de conèixer
A més de la més cara i la més econòmica, al mercat hi ha un altre tipus de targetes revolving que és interessant conèixer.
Visa & Go de CaixaBank
Una és la targeta Visa & Go de CaixaBank. En aquest cas, ocupa la tercera posició al rànquing de les més cares amb un 22,42%. Això és perquè cobra el tipus nominal més alt, que arriba fins al 20,40%.
Visa Diamond Infinite Credit d'Openbank
També hi ha la Visa Diamond Infinite Credit d'Openbank que, durant un temps, es va posicionar en primer lloc com la targeta revolving més cara. Actualment, però, ocupa el cinquè lloc, amb un 20,57% TAE. Tot i que continua tenint cost d'emissió, aquest ha baixat a 55 euros. També ofereix el tipus d'interès nominal més barat, un 9,57%.
WiZink, Santander i ING
En el cas de WiZink, l'entitat ha anunciat d'un canvi important per a la targeta WiZink Or. En aquest sentit, ha eliminat el pagament mínim, que només cobria interessos. Banco Santander, per la seva banda, ha deixat de comercialitzar targetes revolving.
ING també vol desmarcar-se d'aquest sector i ha llançat una nova iniciativa amb la seva nova targeta de crèdit, que no és revolving. Tot i això, també permet el finançament a terminis per a compres superiors a 90 euros i que es poden fraccionar en 3, 6, 12 o 18 mesos amb un 15% TAE.
NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp