Imatge de la Buenafuente Actors Studio de Reus.

Detenen un professor de l'escola catalana Buenafuente's Actors per abús i assetjament

L'escola ja ha fet fora el professor | Hi hauria una vintena de víctimes, entre les quals menors d'edat

Els Mossos d'Esquadra han arrestat a primera hora d'aquest dimecres un professor de l'escola Buenafuente's Actors de Reus acusat dels delictes d'agressió sexual i assetjament. Segons avança TV3, hi podria haver una vintena de víctimes, entre exalumnes i almunes del centre. La direcció de l'escola ja havia fet fora el professor. 

Una vintena d'alumnes, tots ells menors, haurien patit tocaments i comentaris per part del treballador l'any passat. Segons fonts properes a la investigació, l'home no hauria comès agressions amb penetració. L'acusat és un professor de l'escola que impartia cursos durant tot l'any. 

L'escola ja havia fet fora el professor

Cal destacar que quan algunes de les víctimes del professor van denunciar els fets, l'escola Buenafuente's Actors de Reus va decidir fer fora el docent. A més a més, van presentar una denúncia contra ell per agressió de tipus sexual i per abús de poder. 

Ara l'escola funciona amb total normalitat i, segons relata TV3, col·laboraran amb la justícia. Això sí, aquest cap de setmana l'escola havia de representar l'obra de teatre 'De Locos' a la Sala Santa Llúcia de Reus i finalment l'obra ha estat ajornada. Al·leguen motius de «producció».  
 

Un altre professor, en aquest cas a Quart, acusat d'un delicte similar

L'acusació particular ha demanat l'ingrés a presó per al professor de bateria de Quart que s'enfronta a 48 anys de presó acusat d'abusar sexualment de cinc alumnes entre els anys 2009 i 2020. A la vista que s'ha fet aquest dimarts a l'Audiència de Girona, l'advocat de les víctimes, Benet Salellas, argumenta que el processat s'ha «despatrimonialitzat» donant les propietats que tenia i això, sumat a la pena elevada a la qual s'enfronta, fa que hi hagi risc de fugida.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp 

La fiscal i l'advocat de la defensa, Carles Monguilod, s'hi han oposat però no veuen amb mals ulls que el tribunal acordi compareixences periòdiques fins al judici. El cas havia d'arribar a judici la setmana passada però es va suspendre per la vaga de lletrats.

«La qüestió que la sala ha de valorar és fins a quin punt pot assumir el risc aquest tribunal que l'acusat, que a dia d'avui no té relació amb la parella ni amb la família, ni vincle patrimonial, ni cap feina, i constant denunciat per deu víctimes i enfrontant-se a peticions de 48 i 43 anys de presó, no comparegui el dia del judici», ha afirmat a la sala de vistes l'advocat de les víctimes que ha sol·licitat que l'Audiència acordi l'ingrés a presó del professor de bateria acusat d'abusos.