natacio

Tarragona amplia el programa 'Juguem a nedar' als nens i nenes de 1r de Primària

El Patronat Municipal d'Esports anuncia la tercera edició de la iniciativa que ofereix cursos gratuïts de natació als escolars de la ciutat en horari lectiu

El programa 'Juguem a nedar', la iniciativa del Patronat Municipal d'Esports de Tarragona (PMET) que ofereix cursets gratuïts de natació als nens i nenes  escolaritzats a la ciutat, arribarà aquest curs 2019/2020 a la seva tercera edició amb una novetat destacada.

 

Segons ha anunciat l'Ajuntament de Tarragona, els centres educatius que participin enguany al 'Juguem a nedar' podran escollir, per primera vegada, si volen que els escolars hi participin a P5, com s'ha fet en les dues edicions anteriors, o bé a 1r de Primària. En qualsevol cas el centre haurà d'escollir una de les dues opcions i no hi haurà possibilitat d'encadenar els dos anys seguits. Amb aquesta novetat, que recull una proposta plantejada per algunes de les escoles participants, es pretén incentivar al màxim la participació dels infants en aquesta activitat.

 

Aprendre a nedar en horari escolar

El programa ‘Juguem a nedar’ consta de 30 sessions, de 50 minuts de durada cadascuna, amb les quals els participants no només es familiaritzen amb el medi aquàtic i inicien el camí per moure's autònomament dins de l'aigua, sinó que també reforcen la pràctica de l'esport i desenvolupen hàbits higiènics correctes, situacions totes elles beneficioses a aquestes edats.

 

En l’últim curs van prendre part al programa un total de 447 nens i nenes de 15 escoles de la ciutat.  La valoració dels participants, així com dels docents i les famílies, és molt positiva. Exemple clar d'això és que les escoles que van participar en la primera edició van repetir experiència en la segona

 

 

El programa manté la resta de les principals característiques i condicions les dues edicions anteriors. El PMET assumeix el cost i gestiona l'equip de monitoratge, les assegurances dels participants i el material esportiu auxiliar. El centre educatiu només s'ha d'encarregar del transport des de l'escola fins a la piscina i del personal que ajudi els infants al vestidor.

 

Els cursos del programa 'Juguem a nedar' es desenvolupen en horari escolar a les piscines municipals de Bonavista, Campclar, Riu Clar, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau i Part Baixa - Serrallo.