Imatge d'un grup de taurons al mar

Alerta: Cada cop més taurons a la costa catalana per culpa del coronavirus i del temporal 'Glòria'

El segon peix més gros del Mediterrani ha perdut la por i s'ha acostat més a les platges al llarg d'aquesta primavera

El tauró pelegrí (Cetorhinus maximus) és el segon peix més gran de món i al mar Mediterrani han augmentat aquesta primavera de forma molt significativa. Les raons podrien ser el descens d'activitat humana pel confinament del coronavirus, i la borrasca Glòria de gener d'aquest any.

En concret s'han produït ja 15 albiraments, segons el recompte de Claudio Escombrava, investigador de l'Institut de Ciències de la Mar (ICM-CSIC) de Barcelona i especialista en taurons i ratlles de la Unió Internacional de la Conservació per la Natura (UICN). «La reducció del trànsit marítim i de les activitats pesqueres, fruit del confinament per la pandèmia, poden tenir bastant a veure amb l'augment de les observacions de taurons», segons informa 'La Vanguardia'.

De què s'alimenten els taurons?

No cal patir. Saber que hi ha taurons a l'aigua pot espantar banyistes que vulguin refrescar-se en les platges, però per sort,  tothom qui vulgui nedar a la costa Mediterrània podrà fer-ho amb total tranquil·litat, ja que  aquests taurons pelegrins s'alimenten de plàncton. La borrasca Glòria podria haver augmentat la quantitat d'aquest aliment, i per tant dels animals que ho mengen.

Més fauna que mai 

El tauró pelegrí no és l'únic que està recuperant el seu hàbitat  a causa de la baixada d'activitat humana pel confinament; les tortugues marines també s'estan mostrant cada vegada més visibles.

El Servei de Fauna i Flora de la Generalitat considera que els albiraments d'aquests animals estan augmentant perquè cada vegada hi ha més gent al carrer i les franges horàries per això afavoreixen les observacions de tortugues. Els experts recorden que en cas de veure un d'aquests animals intentant nidificar s'ha d'avisar immediatament al 112 i evitar causar qualsevol molèstia a la tortuga.